Megőrült Orbán? Minden jel arra mutat, hogy királlyá akarja magát koronáztatni

Egyre többe kerül Orbán Viktor kényelme, a karmelita fura ura újra akcióban.

Úgy tűnik, Magyarország uniós elnökségéhez új ülőgarnitúra is dukál. Orbán Viktor ugyanis úgy érezte, megjár neki a prémium minőséű bútordarab a karmelita kolostor teraszára. Nem mindegy ugyanis, hogy a miniszterelnök milyen kényelmi élményt nyújtó körülmények között fogadja vendégeit.

A fényképeken látható eddigi nád ülőgarnitúra bizonyára szúrhatta az országvezetők hátsó fertályát. Talán ez indokolhatja, hogy közel 10 milliós forintos új bútor kerülhet a miniszterelnök karmelita kolostorában lévő teraszára – szúrta ki az mfor.hu.

Most tehát közpénzből dobják fel a melegorgiákkal megbukott Bese Gergő atya által szentelt karmelita Orbán-lakát. A kényelem már-már királyoknak járó, de az árak is a csillagos eget verdesik.

Újabb pénzszórás Orbán részéről: tízmilliós kerti bútort rendel a karmelita teraszára

Nem kevesebb mint

8,7 millió forintba kerül Orbán Viktor új ülőgarnitúrája.

Az pedig igencsak kérdőjeles, miért van szükség ilyen drága bútorzatra.

A drága kültéri ülőbútorokat egy, a karmelitának már korábban is dolgozó asztalosműhely szállítja majd. A

Pápai Asztalos Kft.

korábban is dolgozott a Budavári Palotában, ahogy azt a portál megírta, ők készítették a Szent István-terem famunkáit is. Emellett részt vettek a Parlament 2014-ben elkészült új üléstermének felújításában is.

A portál a Várkapitányság Nonprofit Zrt. 2024.május 1. és június 30. között kötött nettó 5 millió forintot elérő értékű szerződéseiben szúrta ki, hogy az egyik dokumentum kültéri ülőgarnitúrák beszerzéséről szól, amelynek kedvezményezett helyszíne a karmelita kolostor.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Több érdekességet is rejtenek a karmelita berendezése céljára kiírt szerződések, Orbán gyanús dolgokra ad pénzt

A portál azt írta, hogy valószínűleg a karmelitába prémium minőségű bútordarabok kerülnek. A felhozatalban ugyanis sokféle kültéri ülőgarnitúra megvásárolható körülbelül félmillió forinttól 3,6 millióig. Eszerint a 8,7 millió forintos kültéri bútor ténylegesen

magas árkategóriába tartozik.

A portál felhívta a figyelmet, hogy nem csak a Pápai Asztalos Kft. járt jól a szerződésekkel.

Balásy Gyula, Rogán Antal kampányainak megvalósítója

is különösen jól járt, hiszen cégei az uniós elnökség rendezvényeinek lebonyolításáért felelnek a szerződések szerint. A Várkapitányság Zrt. szerződései között a Lounge Event Kft.

277 millió forint értékben

elnyert tendere is megtalálható – hívta fel a figyelmet a portál.

Balásy Gyula cégei szépen gyarapodnak az állami megbízásokból

Beszámoltunk arról, hogy Balásy Gyula cége, a New Land Media Kft. jelentős késéssel, csak a május 31-i határidő után tette közzé 2023-as pénzügyi beszámolóját. A cég

tavaly 78,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított le,

amely kis mértékben, mintegy 200 millió forinttal marad el a 2022-es bevételtől.

Ám ennek ellenére a cég nyeresége jelentősen növekedett, és 9,537 milliárd forintos adózott eredménnyel tudta zárni az évet. Ebből

Balásy 9,5 milliárd forintot vett ki osztalékként.

A New Land Media mellett Balásy másik két cége, a Lounge Design Kft. és a Lounge Event Kft. szintén szép számban kap állami megrendeléseket. A Lounge Event Kft. például az idei augusztus 20-i ünnepi rendezvények és tűzijáték lebonyolításáértis felelt.

2023-ban szinte minden állami megbízást Balásy cégei nyertek el,

összesen 82,6 milliárd forint értékben, 31 szerződés keretében.

Valódi Hírek