Felfoghatatlan: Elvihet egy hidat Magyarországon az árvíz (+videó)

Az árvíznek még nincs vége, a Rábán hatalmas veszély fenyeget.

Mint ismert, az elmúlt években sosem látott árvíz pusztít Magyarországon is: a Rábán egy hidat is veszélyeztet az áradás – derült ki a Facebookra feltöltött döbbenetes videóból.

Figyelmeztetett az Országos Vízügyi Főigazgatóság

A vasárnap esti előrejelzések alapján

Magyarországra is hamarosan nagy mennyiségű víztömeg érkezik.

A Duna felső szakaszán és a Lajtán is első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. A leginkább veszélyeztetett terület jelenleg Mosonmagyaróvár.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az Indexet arról tájékoztatta, hogy a Szigetközhöz is rekordmennyiségű víz érkezik.

Közel 500 kilométeren rendelték el az árvízvédelmi készültséget

Egy nagyobb víztömeg érkezésére készülnek a vízügyi szakemberek, így vasárnap estére már közel 500 kilométeren rendelték el az árvízvédelmi készültséget. A Rába és a Mura területén levonul az árhullám, mivel kevesebb csapadékot kapott a vártnál, azonban a Lajta és a Duna vízgyűjtőjére több hullott, mint amire előzetesen számítottak – közölte az OVF szóvivője.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a kiadós esőt eredményező Borisz ciklonnak kiszámíthatatlanul mozog a felhőzete, ezért a vízügyi szakemberek folyamatosan figyelik az előrejelzéseket, valamint a vízszint alakulását. Hozzátette, a nagy mennyiségű víztömeg lassan Magyarországra is megérkezik, így a Duna felső szakaszán és a Lajtán is

első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Szabó Zoltán videóját >>ITT<< nézheted meg

(Glázer Tímea / Facebook)

Valódi Hírek