Olyan kamupozíciót kapott Orbán embere az EU-ban, hogy az újságírók felnevettek a bejelentéskor

Szép fricska az Európai Bizottságtól.

Orbán Viktorék nem teljesítették az Európai Bizottság ajánlását, mely szerint az uniós biztosi jelölésekre egy női és egy férfi jelölést kérnek a tagállamoktól. Orbánék már akkor felhúzták az orrukat és kijelentették, hogy csak az eddigi magyar EU biztost, Várhelyi Olivért jelölik a tisztségre, senki mást.

Az EP-ben már korábban sem akarták megválasztani Várhelyit, egyszer el is hasalt a szakbizottsági meghallgatásán 2019-ben. Persze Várhelyi szolgai módon bizonyította hűségét a miniszterelnök felé, eszük ágában sincs őt lecserélni, amikor minden konfliktust vállalt az EU-ban, hogy megvédje tartóit.

Frappáns fricska

Sok találgatást követően most kiderült, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke milyen pozíciót szán Várhelyi Olivérnek.

Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselőjének Facebook-posztjából kiderült, Várhelyit

állatjóléti és egészségügyi biztosnak neveznék ki.

A helyszínen lévő újságírók felnevettek a bejelentéskor.

A posztból az is kiderül, hogy az említett biztosi pozíció eddig nem is létezett, azt külön erre az alkalomra hozták létre.

„Nulla befolyás. Kinevetés.”

Dr. Molnár Csaba ezt írta Facebook-bejegyzésében:

„Állatjóléti és egészségügyi biztosnak nevezné ki Várhelyi Olivért, Orbán EU-biztosjelöltjét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. A román EU-biztos alá rendelve. A sajtótájékoztatón ahol ezt az elnök asszony bejelentette, Várhelyi posztjának említésekor a jelenlévő újságírók felnevettek.

Ide juttatták Orbánék Magyarországot. Nulla befolyás. Kinevetés. A magyar biztos megkapja azt a posztot, ami a legkevésbé fontos. Ilyen poszt korábban nem is létezett, kifejezetten Orbánék megalázására hozzák létre.

Ráadásul Orbán emberét az Európai Bizottságban a román biztos alá rendelik beosztottnak. Értem én, hogy “lówellness” ügyében erős referenciái vannak a magyar kormánynak. De azért ez akkor is jól mutatja Orbán helyét Európában. Már a kispadon sem szorítanak neki helyet, minden amit csinál, csak a szilveszteri poénválogatásba férhet bele.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy támogatni fogjuk ezt a jóembert uniós biztosnak. Mert nem létezik annyira gyenge, jelentéktelen uniós pozíció, amelyre alkalmas lenne.”

Valódi Hírek