Megáll az ész: Magyar közpénzből épült luxusóvoda Horvátországban (+fotók)

Négy gyermek jár a luxusóvodába.

Konferenciateremmel, kávézóval és étteremmel egybekötött luxusóvodát építettek Orbán Viktorék a magyar adófizetők pénzéből Horvátországban – írja csütörtöki Facebook-posztjában Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Négy gyermeknek épült a létesítmény 1,3 milliárd forintból

Hadházy bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Mutatom képeken is: összesen NÉGY (!) ÓVODÁS JÁR ABBAN A HORVÁTORSZÁGI LUXUS ÓVODÁBA, AMIT HORVÁTORSZÁGBAN 1,3 MILLIÁRDOS (!) MAGYAR ADÓFIZETŐI PÉNZBŐL ÉPÍTETTEK a pélmonostori gyerekeknek.

Ezt akarta eltitkolni a rendőrökkel fenyegetőző igazgató, ezért nem válaszolt hónapok óta az Átlátszónak és ezért nem akarta megmutatni az épületet a magyar adófizetőket képviselő országgyűlési képviselőnek.

Pélmonostoron amúgy kb. 400 magyar nemzetiségű honfitársunk él, tehát aki a hatalmas három csoportszobás, légkondicionált, kávézós, éttermes, konferenciatermes és könyvtáras oviról és bölcsiről döntött, az jó előre tudhatta, hogy üres lesz az egész. A három csoportszobából egyben voltak gyerekek, összesen négyen.

Az igazgató szerint előre be kellett volna jelentkeznem. Gondolom, akkor buszoztattak volna oda addigra gyerekeket, mint ahogyan a szlovéniai magyar »korai fejlesztő központban« is csak arra a napra vittek gyerekeket, amikor Novák Katalin ott járt… (Erről >>ITT<< számoltam be korábban.)

Természetesen nem az a baj, ha egy ország támogatni akarja a határon túli honfitársait. De ha ilyen eszetlen, nagyzoló és átláthatatlan módon teszi, akkor ne csodálkozzon, ha sok-sok százezer magyar hagyja el az anyaországot, és ha a határon túli magyarok is inkább költöznek Nyugatra, mint az anyaországba.

Bár szavazatvásárlásra tökéletesek ezek a kiszórt milliárdok, a helyi magyar szervezeteket tökéletesen le lehet fizetni ezekkel.”


.

(Kiemelt képünk a pélmonostori óvodában készült)

Valódi Hírek