A rendőrség torkig van az árvízi katasztrófaturistákkal, közleményt adtak ki (+videó)

Azt kérik, senki ne gátolja a védekezést.

A rendőrség a dunai árvíznél bámészkodó katasztrófaturistáknak küldött üzenetet, közleményüket a police.hu-ról változtatás nélkül idézzük:

Árvíz: Ne legyenek katasztrófaturisták!

„Arra kérünk mindenkit, hogy az árvízi védekezésben dolgozókat ne akadályozzák bámészkodással, fotózkodással.

Ezzel nemcsak hátráltatják a munkát, hanem saját testi épségüket is veszélyeztethetik.

A szakemberek és az önkéntesek megfeszítve dolgoznak a védekezésben, kérjük, segítsék munkájukat azzal, hogy ne kelljen nézelődő embereket kerülgetniük!

A vízügyi szakemberek szerint a töltések állapota napról napra változik a rájuk nehezedő víznyomástól.

Vigyázzunk együtt az állagukra! Járművel és gyalogosan egyaránt tilos azokat megközelíteni! Az áradó folyó veszélyes, könnyen elsodorhat bárkit.

Vigyázzunk egymásra és a környezetünkre

Az elkövetkező időszak válságos napokat hoz az erdei állatoknak is. A folyó elárasztja az élőhelyeket, ezért különösen fontos, hogy a szárazföldet kereső, menekülő vadak nyugalma és a saját biztonságuk érdekében kerüljék a gátak, erdők környékét, lehetőség szerint kutyájukat se arra sétáltassák.

Túlélésüket azzal segíthetik, ha minél kevésbé zavarják jelenlétükkel az erdészek, vadgazdálkodási szakemberek mentési tevékenységét.

A lezárt területekre tilos bemenni és parkolni,

mert ott vagy víz van, vagy hamarosan lehet. Ne hajtsanak át elárasztott úton, mert már a bokáig érő víz is elsodorhat egy embert vagy károkat okozhat az autóban.

Ráadásul a víz alatt egyéb veszélyes tárgyak lehetnek, akár elmozdult csatornafedél is. Az elöntött területeken a fák gyökerei meglazulhatnak, és akár egy szellő is könnyen kidöntheti azokat.

Fotózkodás helyett inkább önkéntes munkájukkal segítsék a védekezést!”

– írták közleményükben.

(PoliceHungary/Youtube)

Valódi Hírek