„Jellegtelennek, láthatatlannak és nevetségesnek” tartja az MSZP mai politikáját Mesterházy Attila

A politikus szerint Horn Gyula egykori pártja ma nem jutna be önállóan a Parlamentbe.

A Magyar Szocialista Párt lejtmenetben van most már jó rég óta, Horn Gyula pártja önállóan már nem jutna be a parlamentbe, ezért radikális változásokra van szükség a párton belül – mondta el Mesterházy Attila az M1 csütörtöki Ma reggel című műsorában.

Jellegtelennek, láthatatlannak, és helyenként nevetségesnek tartja az MSZP elmúlt időszakban folytatott politikáját Mesterházy Attila. Hozzátette: Érdektelennek lenni a legrosszabb, mivel az azt jelenti, hogy az elmúlt négy évben csak sodródtunk az árral.

„A haláltusáját vívja tulajdonképpen az MSZP, viszont még nem halt meg” – fogalmazott a szocialisták egykori elnöke, aki szerint a belviszályok helyett összefogásra van szükség a párton belül.

Mesterházy szerint az elmúlt négy év politikája vezetett odáig, hogy egyes intézmények a szocialisták támogatottságát 1 százalékra teszik.

Ujhelyi István az országgyűlési választások után jelentette be, hogy megpályázza a szocialista párt vezetését, amelynek új nevet is adott volna, mondván „immár nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség”.

Mesterházy Attila a műsorban elmondta, hogy radikális változásokra van szükség a Magyar Szocialista Párton belül, azzal viszont nem ért egyet, hogy a párt nevét vagy logóját le kellene cserélni.

Ha egy párt akart valamit, akkor azt csak karakteres, észrevehető, bátor politikával lehet elérni, amelynek az MSZP még mindig letéteményese lehet Mesterházy szerint.

Ezek a változások a volt pártelnök szerint felboríthatják a status quo-t, ami magával hozhatja azt, hogy a párton belüli elitek elveszíthetik kedvező pozíciójukat: „Vissza kell adni a Skodának a slusszkulcsát” – magyarázta Ujhelyi István visszalépését a pártelnöki pozíciótól Mesterházy Attila.

A videót >>ITT<< tudod megnézni.

Valódi Hírek