Több mint 60 ezer ajánlást gyűjtött össze az EP-választásra a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség (+videó)

Dobrev Klára, Tüttő Kata és Barabás Richárd sajtótájékoztatót tartott a DK–MSZP–Párbeszéd aláírásgyűjtésének eredményéről.

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délelőtt Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője, Tüttő Kata, a hárompárti szövetség EP-képviselőjelöltje és Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke és a baloldali–zöld lista hetedik helyezettje.

Dobrev Klára megosztotta, hogy

több mint 60 ezer ajánlást gyűjtöttek össze országszerte

az EP-választásokra a szociáldemokrata–zöld szövetség aktivistái. A legkisebb falutól a legnépesebb fővárosi kerületig mindenütt ott voltak, az összegyűjtött ajánlások pedig bőven meghaladják a szükséges 20 ezret – fejtette ki.

Ez a bizonyíték arra, hogy egyre többen támogatják Magyarországon az erős, szociális és zöld Európa létrehozását – mutatott rá a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője.

„Egyre többen vagyunk, akik kompromisszumok nélkül akarjuk leváltani az Orbán-rendszert, és

nem kérünk a Fideszből sem Orbánnal, sem Orbán nélkül”

– hangsúlyozta.

Ezért van a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájának a legnagyobb esélye arra, hogy a június 9-i európai parlamenti választáson kisebbségbe szorítsa Orbán Viktort – jegyezte meg az árnyék-miniszterelnök. Hozzátette, ha ez megvalósul, akkor már a 2026-os választások előtt, előre hozott választáson szabadulhatnak meg a magyarok Orbántól és a Fidesztől,

a kormányváltás után pedig végre megvalósulhat az európai jólét Magyarországon.

„Ezért mindenkit arra kérünk, hogy szavazzon június 9-én a legerősebb ellenzéki listára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájára!”

– kéri a hárompárti szövetség EP-listavezetője.

Tüttő Kata a DK–MSZP–Párbeszéd együttműködésről

Mint mondta, az összegyűlt 60 ezer ajánlás is bizonyítja, van igény az alternatívára, egy szociáldemokrata–zöld ajánlatra. Mi nem egymást akarjuk legyőzni, ezért léptünk szövetségre,

hiszen együtt erősebbek vagyunk.

Mi az Orbán-rendszert akarjuk lebontani. A rendszert, amely a magyar vagyon és a közpénzek kiszivattyúzására lett kiépítve – fogalmazott a DK–MSZP–Párbeszéd lista EP-képviselőjelöltje.

Barabás Richárd a közelgő választásokról

A Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke gratulált az aktivistáknak, akik az ajánlásokat gyűjtötték. Mint hangsúlyozta, Orbánékat csak a szociális és zöld értékek mentén lehet leváltani. Hozzáfűzte, olyan Magyarországot és Európát akarnak, ahol közösen védelmeznék egymás szabadságát,

együttes erővel küzdenének az európai bérekért és nyugdíjakért,

valamint közösen érnének el eredményeket a klímavédelem területén.

Kiemelte, hogy a 60 ezer ajánlás is jelzi, a céljaikkal egyetért az ellenzéki szavazók jelentős része.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek