„Torkig vagyok a soha nem igazolt gyurcsányozással” — Vásárhelyi Mária is az egyetlen baloldali jelöltet támogatja

Kifejtette azt is, miért.

Vásárhelyi Mária szociológus az egyetlen versenyben maradt baloldali jelöltet, Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson.

Döntését azzal indokolta, hogy értékrendjéhez Dobrev áll a legközelebb, illetve kiemelte: a legnagyobb kihívás most nem is elsősorban a választás megnyerése, hanem az utána következő kormányzás, amire a DK miniszterelnök-jelöltjét tartja a legalkalmasabbnak.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Bár ilyet korábban nem tettem, de ha itt van a coming out ideje, akkor én is így teszek: közhírré teszem, hogy

Dobrev Klárát fogom támogatni az előválasztás második fordulójában.

Nem azért mert DK vagy Gyurcsány fan vagyok, soha életemben egyetlen pártnak sem voltam tagja és rajongani talán csak a gyerekeimért és az unokáimért rajongok, de ezt is igyekszem kellő mértéktartással gyakorolni.

Azért szavazok Dobrev Klárára, mert a politikai értékrendem az ő értékeihez és céljaihoz áll legközelebb, és számomra a jelöltválasztás mindig értékválasztás is.

Őt támogatom, mert azt gondolom, hogy itt és most a legnagyobb kihívás nem a választás megnyerése, hanem az utána következő kormányzás lesz, abban a közjogilag, gazdaságilag, erkölcsileg szétvert, alapítványokba privatizált országban, ahol felhergelt és jól megfizetett ultrák fognak az utcán randalírozni és botrányt szítani.

Én úgy látom, hogy az aspiránsok közül ha valaki egyáltalán képes lehet ezt a helyzetet kezelni,

az Dobrev Klára lesz.

Mert megvan hozzá az esze, a felkészültsége, a munkabírása és a kormányzati gyakorlata is és mögötte áll az ellenzék legerősebb pártja, a párttámogatás nélküli politizálást pedig fából vaskarikának gondolom.

Dobrevre szavazok azért is, mert ő a leginkább beágyazott az európai politikába, kiváló Uniós kapcsolatokkal rendelkezik, tekintélye van az európai döntéshozók körében.

Ráadom a szavazatom, mert megbízom benne, mert úgy érzem nem kell attól félnem, hogy hatalomra kerülve mást fog képviselni, mint amit ma mond.

De azért is rá szavazok, mert

torkig vagyok az önbeteljesítő ám soha nem igazolt önfelmentő és bűnbakképző gyurcsányozással,

és azzal is, hogy egy nő ellen a XXI században érv lehet, hogy ki a férje.

Nem tagadom nekem az is imponál, ahogyan a legnehezebb, emberpróbáló időkben is kiállt a társa mellett, viszont elijeszt azt a teljes szolidaritáshiány, ahogyan a baloldali és liberális közösség nagy része – lényegében szó nélkül – asszisztált ahhoz az embertelen lélek- és karaktergyilkos kampányhoz, amit a fidesz 15 éve művel Gyurcsánnyal.

És Dobrevre szavazok, mert szerintem kevés dologra van nagyobb szüksége ma a magyar társadalomnak, mint arra, hogy végre a nők is társadalmi súlyuknak megfelelő, méltó szerephez jussanak a politikában. Biztos vagyok benne, hogy ez a hazai közélet javára válna.

Valódi Hírek