Botrány: Pofátlan indoklással rúgta ki Udvaros Dorottyát a Nemzetiből Vidnyánszky

Udvaros Dorottya interjújában a Nemzeti Színház épületében történt őszi balesetről is beszélt.

Immár nem tagja a Nemzeti Színháznak az országszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Udvaros Dorottya. A Kossuth- és Jászai Mari-díjjal kitüntetett színésznő a Magyar Hangnak beszélt arról, hogy az intézmény vezetője, Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését.

A színházigazgató neve az utóbbi időben sokat szerepelt a címlapokon. Főképp az ősszel történt baleset miatt, amely kapcsán a Rómeó és Júlia két kulcsszereplője, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó kényszerpihenőre ment.

A két művész sérüléseiről és állapotukról >>ITT<< írtunk részletesen.

Vidnyánszky szerint anyagi gondok adódtak a Nemzeti Színház büdzséjében, de Udvaros Dorottya szerint valami nem stimmel

Vidnyánszky azzal érvelt a Nemzet Színészének, hogy az intézmény nehéz anyagi helyzetben van, a kormány 380 millió forintos elvonása miatt a költségvetés több sebből v*rzik.

Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de

ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért?

A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek – fogalmazott Udvaros Dorottya.

Kapcsolódó: Udvaros Dorottya lett a Nemzet Színésze

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Rómeó és Júlia előadásán történt balesetről úgy nyilatkozott, benne volt a levegőben, hogy baj lesz, korábban kis híján múlt egy tragédia. Mint kifejtette, egy 5 méter magas díszletelem elkezdett dőlni, miközben a tetején volt egy színész. Utóbbinak nem esett végül baja, ám a történtek után az illető elszerződött a Nemzeti Színháztól.

Udvaros Dorottyáról

A művész, miután elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött. Később, 1981-ben a Nemzeti Színház tagja lett, majd alapító tagként játszott a Katona József Színházban, később pedig az Új Színházban és a Bárka Színházban állt a közönség elé.

Emellett a mozivásznon is láthattuk őt, munkájáért pedig 1983-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták. 1990-ben megkapta a Kossuth-díjat, nemrég pedig a Magyar Filmakadémia életműdíját is elnyerte. Udvaros Dorottya a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Budapest díszpolgára.

Valódi Hírek