Mikrofon elé csüccsent a jachtozós Borkai, és rögvest kiteregette a Fidesz sötét titkait

Borkai Zsolt Dézsi Csaba András polgármesterről is szót ejtett.

Pár napja Győrbe látogatott Orbán Viktor, hogy a városvezető Dézsi Csaba András mellett kampányoljon. A jachtozós 0rgia után visszavonulót fújt Borkai Zsolt – aki mellesleg ismét indul a város polgármesteri címéért – a miniszterelnök látogatásáról is szót ejtett friss interjújában.

Mint azt a Telexnek mondta, az ő idejében másképp nézett ki a kormányfő látogatása.

„Több ezer ember fogadott bennünket nagy szeretettel, rengetegen voltak kíváncsiak Orbán Viktor és az én beszédemre. Most egy kicsit furcsa volt, hogy

üres a város”

– fogalmazott. Elmondása szerint teljesen a nulláról kellett felépítenie a mostani kampányát, első lépésként létrehozták a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesületet. Elárulta, hogy a kormányzó párt – amelynek színében egykor ő maga is tetszelgett – nem reagált a városvezetői címért való indulására.

„Egy emberrel tartottam még korábban a kapcsolatot a pártból, hiszen annak idején számtalan ígéretet kaptam. Aztán már ő sem akart velem beszélni”

– mondta Borkai Kósa Lajosról. Utóbbi 2019-ben üzente meg az 0rgiázós polgármesternek, hogy le kell mondania. Ehhez egy bizonyos ígéretet is csatolt.

Borkai megjegyezte, hogy a jelenlegi városvezető,

Dézsi Csaba András „ráküldött” néhány embert,

miután rádöbbent, hogy kihívója akadt a személyében.

„Egy médiabálon például odajött hozzám egy illető a városházától, és azt mondta, hogy semmi esélyem nincs, mert hamarosan törvényt módosítanak, hogy ne indulhassanak el a következő választáson azok a polgármesterek vagy önkormányzati képviselők, akik lemondtak már egyszer”

– részletezte a februárban történteket.

Mint mondta, sok olyan személy van Győrben,

aki valamilyen módon közpénzhez jut,

és akitől bizonyos szolgáltatásokat vár el a város vezetője.

Azt ígéri, nem fog megismétlődni a 2019-es incidens

Borkai már többször hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a családi életét akarta rendbe hozni a botránya után. Elmondása szerint ez sikerült, az interjúban pedig megjegyezte, a 2019-ben történtek után annyi biztos, hogy fordul elő még egyszer a jachtos 0rgia. Hozzáfűzte, jachtra már csak a feleségével fog szállni.

Az expolgármester szerint mellesleg az ellenzék, valamin a Fidesz néhány tagja áll a megbuktatása mögött. Mint mondta, a kormánypárt az elmúlt években sok embert az út szélén hagyott.

„Erre szokták mondani, hogy nem túlságosan jó a Fidesz káderpolitikája”

– fogalmazott, ám szerinte Orbán Viktorral nincs gond, csupán az őt körülvevő emberekkel. Borkai elmondása szerint

évek óta belháború zajlik a Fideszben.

„Mi a Fidesz érdeke? Mennyire érinti az adott ügy a pártcsaládot, milyen mélyen hat a párton belül, vagy épp a párt népszerűségére? Nagyon könnyen elengednek bárkit. Az én esetem is ilyen volt, legyünk őszinték”

– vélekedett a kormányzópártról az egykori városvezető, aki saját bevallása szerint a naivsága áldozata lett, azt hitte, „jóban, rosszban egy csapat” lesznek, mint azt annak idején az oltár előtt is megfogadta a nejével. Utóbbival kitartottak, a Fidesz nem ilyen – mutatott rá Borkai Zsolt, aki elmondása szerint nem tekinti ellenségének a kormányzó pártot, és nem bosszúból indul a választáson.

Kapcsolódó:

Lassan felfalják egymást Orbán emberei: Rendőrségre ment Borkai Zsolt ellen a győri polgármester

Ez egyre durvább: Reagált a győri polgármester felesége az őt ért bántalmazási vádakra

Valódi Hírek