Valami nem stimmel a baranyai „csodaút”-tal, már a NAV is szimatot fogott (+videó)

Kovácsszénája lakói elégedetlenek, simliskedést sejtenek a háttérben.

Vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt a Kovácsszénáján épített utat, amely az információk szerint meg sem közelíti az eredeti terveket. A helyiek szerint az elkészült „műremek” közlekedésre alkalmatlan, pedig hatalmas könnyebbséget jelentene, hiszen áthaladva rajta több kilométert megspórolnának Orfűre menet. Az út mellesleg a Magyar Falu Program keretében készült el, a jelek szerint azonban pénzkidobás volt az egész.

„2019-es, nyert pályázatban 30 millió forint szerepelt erre az útra. Ez ugye mostani árakkal számolva nem annyi lenne, de számoljunk 19-el. Hát, a töredéke nem lett beépítve annak az összegnek.

Lenne tippünk, jó pár tippünk (hogy hol a pénz – a szerk.), az biztos hogy a műszaki ellenőrnek be volt csukva a szeme, mikor ezt ellenőrizte, mikor átvette”

– fogalmazott az ATV Híradójának Wensofszky Szabolcs, hozzátéve, hogy az út sem szélességében, sem minőségében nem felel meg az elvárásoknak. Ráadásul vízelvezető sem készült, pedig a tervek szerint többek között az is a projekt része lett volna.

Az út a helyiek szerint meg sem közelíti az eredeti terveket. A kép forrása: ATV Híradó

Az út a helyiek szerint meg sem közelíti az eredeti terveket. A kép forrása: ATV Híradó

A helyiek Szakács László, egykori baranyai illetőségű országgyűlési képviselő segítségét kérték. A helyi lakosokat többek között az érdekli, hová lett a pénz.

A gyanújuk szerint sumákolás lehet a háttérben.

Szakács a híradónak úgy nyilatkozott, hogy az összeg valószínűleg „kézen-közön elment a vállalkozók között„. Megjegyezte, Magyarországon talán még a politikusok között is elmennek ezek a pénzek, az eredmény pedig most látható, az út esőben, hóban egyáltalán nem járható.

Novák Péter polgármester úgy véli, az ügy néhány polgármesterjelölt akciója, az út jól használható. A település vezetője mellesleg nem újrázik június 9-én.

(ATV Magyarország/YouTube)

Valódi Hírek