Hirtelen visszatáncolt a Fidesz egy meglepő tervétől – villámgyorsan bejelentették a hátraarcot

Garabits Márton Schadl György bizalmasa volt, végül visszalépett a képviselő-jelöltségtől.

Szerdán visszalépett a képviselő-jelöltségtől Schadl György bizalmasa, Garabits Márton. A döntést Borbély Ádám fideszes polgármesterjelölt közölte a Facebookon. Mint írta:

„Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani: Garabits Márton mai

képviselőjelölti visszalépését elfogadtam, tisztáznia kell a felmerült kérdéseket.”

A neve a nyomozati anyagokban is szerepel

Megírtuk, hogy Garabits ügyvédként évek óta Schadl végrehajtó irodájának és egy másik cégének ügyeit intézi. Ő lett volna a Fidesz képviselőjelöltje Zugló 10. számú választókerületében a június 9-ei önkormányzati választáson.

A nyomozati iratokban többször is szerepel a fideszes ügyvéd neve.

2021-ben például egy érdi ingatlanvásárlás alkalmával képviselte a Schadl és szintén vádlott felesége tulajdonában álló ingatlanos céget. A cégbírósági dokumentumok szerint Garabits még 2024 februárjában is megbízást kapott Schadl végrehajtói irodájától. Sőt, 2022-ben Schadl György személyesen írt alá ügyvédi meghatalmazást a részére.

Erre csak a börtönben kerülhetett sor,

ugyanis Schadlt 2021 novemberében letartóztatták. Két év elteltével, tavaly novemberben engedték ki, a büntetőpere pedig csak 2023. februárban kezdődött el.

„Garabits Marcinak 2m Ft vinni + paladino, protrust aláíratva + 66 mFt.”

Az idézet a korrupcióval vádolt Schadl György sofőrje és személyi asszisztense által vezetett naplóból származik. Ez pedig a végrehajtói kar volt elnöke és Völner Pál volt fideszes államtitkár elleni büntetőper nyomozati iratai közé is bekerült.

Valódi Hírek