DK: A Népjóléti Bizottság előtt kell felelnie Pintér emberének az egészségügy katasztrofális helyzete miatt

A Belügyminisztérium egészségügyi államtitkárának, Takács Péternek rövidesen számot kell adnia a kialakult válságról.

Takács Péter egészségügyi államtitkár meghallgatását kezdeményezte a Demokratikus Koalíció. A döntés oka az állami kórházak katasztrofális helyzete, a kórházak adósságválsága, a súlyos szakemberhiány és a tömeges kórházi fertőzések. Minderről Varga Zoltán, a párt országgyűlési képviselője tájékoztatott lapunkhoz eljuttatott friss közleményében.

Mint kifejtette, az Orbán-kormány nevében május 7-én kell számot adnia Takács Péternek arról, hogy miért nem képesek kezelni az állami egészségügy válságát.

A Demokratikus Koalíció szerint az állami kórházak katasztrofális helyzetéért, így az orvoshiányért, a higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért kizárólag az Orbán-kormány a felelős. A súlyos kormányzati megszorítások miatt nincs pénz tisztességesen megfizetni az orvosokat és az egészségügyi szakdolgozókat. Emiatt adósodnak el a kórházak, és emiatt nincs pénz már az alapvető tisztasági intézkedésekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az állami egészségügyben – hangsúlyozta közleményében a Népjóléti Bizottság elnöke.

Megjegyezte, többek között ezért kell minél hamarabb leváltani az Orbán-kormányt.

„Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással.

Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájára!”

– fogalmazott Varga Zoltán.

Kapcsolódó:

DK: Elszólta magát a porosodó lélegeztetőgépekkel kapcsolatban Takács Péter

Valódi Hírek