„Mintha Orbánt hallanám!” — Keményen kiosztotta Márki-Zay Pétert nőgyűlölő szövege miatt a teológusnő

Nem tudta magában tartani felháborodását.

Márki-Zay Péter, aki Karácsony Gergely visszalépése után jobboldaliként maradt versenyben az előválasztás első fordulójában győztes, baloldali Dobrev Klára mellett, az ATV Egyenes beszéd című műsorának egy korábbi adásában azt mondta az egyetlen baloldali miniszterelnök-jelöltre utalva:

„női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus”.

Perintfalvi Rita teológust mostanában nemrég megjelent, papi ped0fíliáról szóló könyve miatt támadják a kormányhű médiamunkások, erről >>ITT<< számoltunk be.

A teológus most Márki-Zay fenti kijelentésére reagált Facebook-oldalán, írását változtatás nélkül közöljük:

KOMMENTÁR: MOST EZT NEM BÍROM MEGÁLLNI! Kérdésem van Márki-Zay Péterhez!

Azt nyilvánvalóan tudja rólam mindenki, hogy ellenzéki vagyok, de távol tartom magam a pártos politizálástól a nyilvános megszólalásaimban. És soha nem álltam még egyetlen ellenzéki politikus mögé sem. És most sem ez a célom.

Viszont most elhangzott egy dolog, amire – még ha megkésve is – de egyszerűen képtelen vagyok nem reagálni.

Márki-Zay Péter képes volt 2021-ben kimondani arról a női politikusról, aki egyébként kenterbe verte őt, sőt nemcsak őt, hanem az összes ellenzéki férfi politikust, hogy „női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus”.

Amikor ezt hallottam a tévében, kirázott a hideg. Aztán meghallgattam még egyszer úgy is, hogy közben becsuktam a szemem. És

az volt az élményem, hogy Orbán Viktor beszél….

Te jó ég! A jobboldali populista bullshit-ot toló politika gondolkodik így a nők szerepéről, helyéről a magyar társadalomban. No, meg a vallási fundamentalisták!

A magyar egyházak nagyon keményen tolják a „mi majd megmondjuk, hogy hol van a nő helye” diszkurzust. „Az Isten a férfit tette a teremtés koronájává és a nő eleve a férfi alá van rendelve”. „Ez a teremtés rendje, pont!” „Amelyik nőnek ez nem tetszik, az az Isten ellen lázad!”

Ez egy kb. 70 éve lejárt teológiai diszkurzus! Csak az a baj, hogy a magyar egyházi gondolkodás és a katolikus emberek, férfiak gondolkodása, különösen azoké, mint pl. MZP is, akik még mindig járnak templomba, akiknek hét gyerekük van, azok általában pont így gondolkodnak még 2021-ben is a nőkről. Mert, ha nem így gondolkodnának, eleve nem lenne hét gyerekük.

Ezzel nem akarok semmi rosszat mondani vagy feltételezni róla, mert nem ismerem személyesem. Viszont a következtetések adódnak magából a jelenségből.

És én komolyan szkeptikus vagyok minden olyan politikussal szemben,

aki egy ennyire konzervatív szellemiségű családot épített fel maga köré, hogy vajon mennyire tudja megérteni azokat a nőket is, akik nem ilyen családmodellben élnek és nem az az életük legnagyobb vágya, hogy egy férfinak hét gyereket szüljenek.

Természetesen nekem nincsen semmi bajom azokkal a nőkkel, akiknek az életük értelmét és teljességét adja meg az, hogy hét gyereket szülnek a világra. Ez az ő szabad döntésük. Együtt örülök velük, ha ez a boldogságuk. De ebben az országban

a nők többsége nem akar hét gyereket szülni.

Hanem az a vágyuk, hogy szabad emberként és szabad polgárként élhessenek ebben az országban, ahol az ő teljesítményük nem azért érdemel elismerést, mert „nő létükre” voltak képesek rá.

S ha ebben az országban indul egy ellenzéki miniszterelnök-jelölt, akkor neki tudnia kell képviselnie ezeket a nőket is! Mert nem a középkorban élünk és mert a magyar nők többségének gondolkodását nem a katolikus nőideál határozza meg.

De hogyan érti meg ezt egy olyan férfi, aki ennyire hithű katolikus és nyilván a felesége sem tanította meg őt semmi másra. Nincsen előtte egy olyan nő mintája, aki sikeres, aki el tud érni dolgokat és akire ő mint férfi lehet büszke.

De még el is hittem róla, hogy képes a nőkről nem úgy gondolkodni, ahogy Orbán Viktor, de azután a mondata után én ezt már nehezen tudom elhinni.

Én értem azt, hogy azóta próbálja ezt így-úgy helyre tenni, meg keményen kimondja, hogy a kormány fele meleg. Oké, persze.

Csak nem tudok hinni abban, hogy egy ilyen gondolkodású férfi képviselni tudja azoknak a nőknek az érdekeit, akiknek elegük van, de nagyon abból a nőképből, amit az orbáni rezsim erőltet már évtizedek óta erre az országra.

Nekem pl. rohadtul elegem van ebből!

És nagyon elegem van abból is, hogy a női szerepekről 19. századi módon gondolkodó politika ujjongó szövetségesei az egyházi megmondóemberek és egyházi vezetők.

Ezért én most azt várom, de nagyon, hogy MZP ne csak arról beszéljen, hogy a kormány fele meleg, hanem arról beszéljen, hogy ő, mint ellenzéki miniszerelnök-jelölt miként gondolkodik a magyar nők helyéről és szerepéről mind a társadalomról, mind pedig az egyházakban! Győzzön meg arról, hogy érdemes rá szavazni!

Ti mit gondoltok?

P.S. Nem, ez nem direkt kampány a másik jelölt mellett! Hanem azt szeretném, ha az összes ellenzéki miniszterelnök-jelölt megértené, így nem beszélhet 2021-ben Magyarországon a nőkről!!!

Valódi Hírek