Brutális bejelentést tett Orbán kedden: Ennek egész Magyarország megissza a levét

A hadiipar berobban Orbán bejelentése után. Kisebbel minek is kezdené.

Orbán Viktor a Mol-csoport új üzemének tiszaújvárosi avatásán beszélt arról, hogy a legmodernebb hadiipart akarja Magyarországra telepíteni – írta meg a 444.hu.

Háborúról magyarázott és brüsszelezett Orbán a hadiipari bejelentése közben is

Megírtuk, hogy kedden adta át a a Mol-csoport az új Poliol Komplexumát. A beruházás jelentőségét jelzi, hogy Orbán Viktor is beszédet mondott a tiszaújvárosi ünnepségen – számolt be róla az index.hu. A Mol Petrolkémia ezzel a beruházással

a régió piacvezető vegyipari vállalatává kíván válni.

A vegyiipari üzem átadása azonban csak újabb lehetőség volt arra, hogy a miniszterelnök, aki az utóbbi időben csak bujkálva, pár tucat ember előtt mer mutatkozni, ismét brüsszelezhessen egyet.

Háború és béke kérdésében ez az EP-választás sorsdöntő lesz

– mondta Orbán. A kormányfő mindenkit arra kért, hogy a június 9-ei választásokon álljanak ki a béke mellett, és segítenek elzavarni a „brüsszeli héjákat”.

Visszaszorítani, letörni

A kormányfő szerint ma a legnagyobb veszélyt a háború jelenti,

„lássuk Ukrajnát, háborúban minden hanyatlik”

– idézte a nem túl jó magyarsággal megfogalmazott gondolatot a portál.

Úgy látja, hogy Európában mégis sokan háborúba vezetnék a kontinenst, és ebbe belerángatnák Magyarországot is. Ezért a nagy gazdasági tervek mellett figyelmet és energiát kell szentelni arra, hogy ezeket az erőket „megfékezzük, visszaszorítsuk, és letörjük”.

Orbán szerint a jelenlegi európai politika nem támogatja az ipart. A miniszterelnök úgy látja, hogy a nyugati politikusok veszélyesnek tartják, korlátozni és leépíteni akarják azt. Véleménye szerint ez az, amit zöldítésnek hívnak, ám úgy véli, hogy rengeteg ipari kapacitás veszik el ebben a rosszul megtervezett folyamatban.

„Kérem önöket, menjenek el és álljanak ki a béke mellett, segítsenek elzavarni a brüsszeli háborús héjákat. Ez nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy az az iparpolitikai építkezés, amit 14 évvel ezelőtt elkezdtünk, folytatódhasson és

Magyarországot valóban Európa egyik legvirágzóbb országává tegyük”

– közölte Orbán.

Hogy a virágzó Magyarországot a magzatkárosító vegyszereket a környezetbe öntő akkumulátorgyárak vagy a hadiipar jelenti-e Orbán álmaiban, nem derült ki a beszédéből. Mindenesetre egyik sem Magyarország jövőjét, a fenntarthatóságot szolgálná…

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek