Botrány: Magyar Péter nem hajlandó elmenni a Partizán pénteki élő vitájára

Csak a rajongói előtt szeret igét hirdetni az új jobboldali „messiás”.

A 444-nek adott keddi interjújában most először nyíltan is kimondta Magyar Péter, hogy nem hajlandó elmenni a Partizán élő vitájára, amelyet Gulyás Mártonék hetek óta szerveznek, és most pénteken tartanak.

Ez lenne az első olyan élő vita, ahol nem csak rajongók (beleértve Puzsért) előtt kellene szónokolnia, hanem a konkurens pártok listavezetői esetleg szembesíthetnék a politikája visszásságaival.

Magyar a köztévé vitája alól is megkezdte a kibújást azzal az indokkal, hogy oda minden jogerősen listát állító párt listavezetőjét elhívják, ezért úgymond túl kevés idő jutna neki.

A Partizán vitájába viszont csak a 3,5 százalék fölé mért pártok listavezetőit hívták, ott lenne elég ideje, de oda meg azzal az indokkal nem akar elmenni, hogy „először a köztévébe” menne. (Ahová valójában szintén nem fog.)

Napnál világosabb, hogy Magyar menekül minden vita elől, és az öt nagy vitafelkérésből (RTL, ATV, köztévé, Partizán, Blikk) egyet sem akar elfogadni, mert úgy kalkulál, hogy egy nyílt, demokratikus vitával csak veszíthetne, míg a rajongóknak történő igehirdetés már jól megy neki.

A magyar ellenzéki véleményformáló kaszt végtelen morális züllöttségét mutatja, hogy Csepeli Györgytől Bruck Andráson át Haraszti Miklósig egy ilyen minőségű, ilyen demokratikus érzékű politikust sztárolnak.

Ezek az emberek demokratának vallják magukat, és minden más esetben pontosan érzékelnék a despota hajlamokat abban, ha egy közhatalomra törő ember nem hajlandó egy demokratikus vitában megméretni magát és az elképzeléseit.

Sőt, a pszichologizálásra mindig hajlamos Mérő Vera még a nárcisztikus pszichopata attitűdöt is könnyen felfedezhetné abban, hogy amíg az érdekében állt, addig Magyar használta a Partizánt, amikor pedig úgy érzi, hogy egy demokratikus vitával veszélyt jelenthet a tündöklésére, akkor rögvest eldobja és semmibe veszi.

Mindezt pontosan látják és tudják ezek az emberek, Magyar Péter esetében azonban valamiért minden demokratikus és erkölcsi megfontolást sutba vágnak. Nagy szégyen és nagy csalódás ez. Tanulságos heteket élünk…

Valódi Hírek