„Hánynom kell tőletek, de tényleg!” – Perintfalvi Rita nagyon kiakadt Koltai Róbert letiltásán

Perintfalvi Rita besokallt a fideszes kultúrbarbárkodáson.

Beszámoltunk róla, hogy letiltotta Koltai Róbert előadását Ócsa település fideszes polgármestere. A népszerű színművész a lépésről közösségi oldalán számolt be, kiemelve, hogy Ócsa az egyetlen település, ahol letiltották az ő előadását.

Az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpont vezetője a hír közzétételét követően rögtön mentegetőzni kezdett. Paksi Zita a jeles napok miatt kezdeményezett „időpontmódosítás”-ra (?) hivatkozott. Ezután a polgármester is magyarázkodni kezdett a közösségi oldalán, és a szerződés hiányára hivatkozott Koltai ellenében.

Az üggyel kapcsolatban Perintfalvi Rita is megszólalt kedden. A katolikus teológus a fideszes polgármester cenzúráját elfogadhatatlannak és szégyenteljesnek tartja.

Perintfalvi Rita Koltai Róbert melletti kiállását tartalmazó bejegyzést változtatás nélkül idézzük alább:

KOLTAI RÓBERT ESETE AZ ÓCSAI CENZORRAL – ÁLLJUNK KI MELLETTE! 💖

Döbbenetes az, hogy 2024 Magyarországán odáig jutott az orbáni rezsim diktálta kultúrharc, hogy egy ócsai polgármester – mondjuk ki a nevét, s kerüljön a szégyenfalra: Bukodi Károly (Fidesz) – képes indexre tenni és letiltani egy Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész, és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, azaz Koltai Róbert helyi fellépését!

Szerintem a polgármesternek vörös szőnyeggel kellene várnia a művész urat a kisváros kapujában és hálás szívvel megköszönnie, hogy a nyolcvanéves Koltai még egyáltalán bevállalta ezt a fellépést és örömmel ment volna. De nem!

Mert oda is érkezett a telefon felülről vagy magától ennyire ostoba a polgi, és azt gondolja, nem kell oda egy ilyen lázító figura! Hiszen Koltai nem a rendszer szekerét tolja. Sőt június 3-án a nagy és mindent eldöntő választások – röhejesek vagytok! – előtt talán még olyan ártalmas agitpropot is képes tolni az istenadta, hogy a végén felszívja magát a nép és ő meg bukja a polgármesteri bársonyszéket, pedig már olyan jó meleg ülni rajta!

Nem ismerem Bukodi Károlyt, nem tudhatom, hogy mit tett a városért, de ezzel a cselekedetével kiadta magáról a bizonyítványt. És szégyent hozott az ócsaiakra, akiknek innen küldöm részvétemet.

Azért mégis talán a legfelháborítóbb az egészben az, hogy amióta kirobbant a botrány, mert ugye szegény művész úr nem bírta tovább magában tartani a megszégyenítés mérgét (Mert, ez kérem az!) és megírta a Fb oldalán a történetet, azóta az ócsai polgármester felkapcsolta a szokásos orrba-szájba hazudós fideszes tempót. És arról siránkozik, hogy ellene politikai hadjárat indult és a vérét akarják. Hát, ha van miért?

És sajnos van. Most én is teszek ehhez még egy kicsit hozzá.

Ugyanis nagyon is értem Koltai fájdalmát! Valamikor én is vidéken jártam – most direkt ködösítek – és bizony van saját élményem! Egy kultúrház és egy iskola is letiltotta a könyvbemutatómat és nem adtak nekünk helyet! Pénzért sem!

Értitek? Miért is? Mert az egyházon belüli ped0fil bűnözőkről írtam könyvet. Persze erről az Orbán kormány alatt nem lehet beszélni! Tilos! Cenzúrázzák! Amikor ez történt, nem írtam meg nyilvánosan, mert ezzel is olyanoknak ártottam volna, akiknek pedig nem akarok.

Azért persze én is megtartottam az előadást a városban egy sokadik helyszínen. És tudjátok mit mesélt nekem a közönség a beszélgetés után? Hogy abban a városban látják állandóan flangálni a Kaleta Gábort. És a gyomruk forog, amikor elmegy mellettük az utcán. De mivel ugye a magyar kormány foggal-körömmel megvédte őt (is), ezért nincsen mit tenni!

Szóval ilyen hely Orbánisztán! Itt az olyan csodálatos művészeket, mint Koltai Róbert képesek indexre tenni, az én könyvbemutatómat is simán kidobják, ahonnan csak tudják, de az ilyen aljadékoknak, mint a Kaleta jár a védelem!

Hánynom kell tőletek, de tényleg!

Azért hadd zárjam ezt a posztot mégis valami széppel. Mégpedig egy Koltai Róbert idézettel: „Engem a közönség szeretete tart fiatalon, életben, forrón. És ezt nem lehet elvenni.”

Kitartás Művész Úr, nincsen egyedül! 🥰

(Perintfalvi Rita/Facebook)

Valódi Hírek