Nem hisszük el, ha nem látjuk: A Fidesz családi szervezete pofátlan indokkal utasítja el a családi pótlék megemelését

A Fiatal Családosok Klubja elképesztő levelet írt.

Az aHang évek óta kampányol a családi pótlék megemeléséért: oldalukon több mint 56 ezren írták már alá a petíciót, amelyet az ügy érdekében indítottak. Többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy a családi pótlék a gyermekszegénység megelőzésének és leküzdésének, a gazdasági-társadalmi krízis elkerülésének fontos eszköze.

A Ficsak egyik vezetője undorítóan reagált

A napokban a petíciót több feliratkozójuknak is elküldték, amelyre érkezett egy válasz a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) marketingvezetőjétől. A Ficsak logójával és a titulusával ellátott levélben

rossz viccnek tartotta a családi pótlék megemelését.

Majd rasszista megjegyzést tett a kezdeményezésre.

„Ajánlom, hogy látogassatok el belső somogyba… meglátjátok mi lesz az egész országgal, ha nem munkavégzéshez köthető kedvezményekben gondolkozunk”

– írta a marketingvezető döbbenetes levelében.

Rasszista megnyilvánulás

Az aHang felháborítónak és sajnálatosnak tartja, hogy a Ficsak vezető beosztású munkatársa burkolt rasszimussal nyilvánul meg a családi pótlék megemeléséről. Hiszen a Fiatal Családosok Klubja (elvben) egy olyan szervezet, amely a családos lét szépségeinek lépten-nyomon való hangsúlyozását, a családalapítás előtt álló fiatalok megszólítását, félelmeik eloszlatását tűzi a zászlajára.

„Csak reménykedni tudunk benne, hogy a szervezet vezető beosztású munkatársának a véleménye nem tükrözi Ficsak álláspontját a családi pótlékkal kapcsolatban. Az aHang álláspontja ebben világos,

szükség van a családi pótlék azonnali megduplázására,

hosszabb távon pedig az értékállóvá tételére, valamint arra, hogy ne legyen feltételekhez kötve a családi pótlék folyósítása.

Így javulnának a gyereknevelés feltételei, és a család jövedelmi helyzetétől függetlenül a gyerekek egészségesebben, harmonikusan fejlődhetnének, gyarapodhatnának. Ehhez pedig már több mint 56 ezren csatlakoztak”

– fogalmaz az aHang a közleményében.

A levelet követően megkeresték a Fiatal Családosok Klubját is, hogy mit gondolnak a családi pótlék megemeléséről, és hogy szervezeti álláspont-e, hogy „belső-Somoggyal” példálóznak a családi pótlék megemelésével szemben. A közlemény kiküldéséig azonban nem kaptak választ.

A Fidesz 37-szer kaszálta el a kezdeményezést

Megírtuk, hogy a családi pótlék összege hosszú évek óta változatlan, az ellenzék javaslatait lesöpri az asztalról a „családbarát” kormány.

Az ellenzék 14 év alatt 37-szer adott be törvénymódosítást a családi pótlék emelésére, de az Orbán-kormány inkább az akkumulátorgyáraknak adott kedvezményt.

A családi pótlék összege 2008 óta nem emelkedett.

Az összeg havonta egy gyermek után 12 200 forint, két gyermek esetén gyermekenként 13 300 forint, három vagy több gyermeknél pedig gyermekenként 16 ezer forint.

Reagált a Ficsak

Kedden kora este a Ficsak szerkesztőségünknek eljuttatott levélben reagált a botrányos levelükre. Mint írják, marketingvezetőjük a

„magánvéleményét fogalmazta meg kifogásolható stílusban, melyet a FICSAK nem tart értékrendjével összeegyeztethetőnek”.

Ezért a kollégájuk

munkaszerződésének megszüntetését kezdeményezték.

Érdemes hozzátenni a gyors reagálást látva, hogy a Ficsak alapítója, Király Nóra a kormánypártok újbudai polgármesterjelöltje.

Valódi Hírek