Kész röhej: Soros Györgytől rettegő tulajdonos miatt rakták ki a pécsi civileket leendő helyükről

Nem, ez nem Hírcsárda, bármennyire is annak tűnik!

A pécsi Nappali nevű hely vezetői a Facebook-oldalukon számoltak be arról, hogy néhány hónapja megkereste őket az Emberség Erejével Alapítvány vezetősége.

Akkor szóban megállapodtak arról, hogy a Nappali feletti galérián egy co-working irodát nyitnak, ahonnan az Open Society Foundations által finanszírozott új regionális civil támogatási programjukat is koordinálják majd – írja az Index.

Az ingatlan tulajdonosa viszont furcsa módon megkérte a Nappali vezetőit, ne szerződjenek:

„A helyi és országos politikában, médiában folyó lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal.

Ezzel nem csak, hogy egy pezsgő kreatív civil központ közelségét veszítjük el, de jelentős anyagi kár is ér minket, hiszen az alapítvány bérleti díjat és értéknövelő beruházást is finanszírozott volna az épületben.”

Nem mellesleg Hoppál Péter, kulturális államtitkár, pécsi Fidesz-elnök a múlt pénteken arra kért minden pécsit: ne adjanak helyet az Emberség Erejével Alapítványnak, ahogy ő fogalmazott a

“pécsi Soros-kampányközpontnak”.

Valódi Hírek