Gulyás Gergely teljesen váratlanul borult ki: A karmelita ura paprikavörösben fog pompázni ezután (+videó)

Gulyás Gergely meglepetést okozott, Orbán, a karmelita ura dühös lesz ettől.

Gulyás Gergely a kormányinfón keménykedett

Mint ismert, csütörtökön megtartotta a szokásos heti kormányinfót Gulyás Gergely az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter társaságában. Ennek során a miniszter elhintette, hogy Orbánék rendkívüli bejelentéseket tesznek csütörtökön késő délután a kínai elnökkel, Hszi Csin-pinggel való tárgyalás után.

Beszámoltunk róla, hogy az iráni, nő- és Izrael-gyűlölő, szélsőségesen iszlamista Mahmud Ahmadinezsád az állami fenntartású – közvetlenül a Miniszterelnökség felügyelete alá tartozó – Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására Budapestre érkezett. Ő az intézmény rektorával is tárgyalt. Ugyan az egyetem nem adott ki kommünikét a történtekről, egy iráni oldalon részletesen beszámoltak az eseményről, ráadásul

az iszlamista politikusról és Deli Gergelyről készült közös fotó is felkerült az említett portálra.

Ideges lett a miniszter

Nem okozhatott nagy meglepetést, hogy az újságírói kérdések közt az is szerepelt: hogy történhetett meg, hogy Ahmadinezsád egy magyar egyetemen, ráadásul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adott elő. Gulyás

egyértelműen az egyetem vezetését tette felelőssé a történtekért.

A volt iráni elnök budapesti látogatásáról annyit árult el, hogy

a kormány egyetlen tagja sem találkozott Ahmadinezsáddal.

A nyíltan holokauszttagadó a volt iráni elnök gondolataival Gulyás szerint a magyar kormány „nem tud azonosulni”, hiszen „a magyar kormánynak világos, és okkal Izrael-barátnak minősített” politikája van.

Gulyás szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen azért tarthatott előadást Ahmadinezsád, mert az egyetemnek szabad joga van arra, hogy meghívja őt. „Egyetemi előadásokat egy szabad országban nehéz betiltani” – tette hozzá.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint „az akadémiai szabadság egy állami egyetemet ugyanúgy megillet, mint egy alapítványit”.

Videó a sajtótájékoztatóról:

(Magyarország Kormánya/Facebook)

Valódi Hírek