Nem gondoltuk volna: Feldarabolják a NER-propagandát

Orbán elégedetlen volt velük ezért közéjük csapott.

A Mandiner a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szárnyai alatt folytatja majd, de több más médiatermék is új szervezet irányítása alá, illetve tulajdonába kerülhet az átalakítás eredményeként – írta meg a Forbes a pártállami Mediaworksnél dolgozó bennfentes forrásukra hivatkozva.

„Irányt vált a médiabirodalom. A Mediaworks több, kisebb, jobban irányítható részre szakad majd szét: lesz több, értelmiségi tartalom és új termékek, szélesebb spektrumon”

– nyilatkozta nekik a propaganda másik alkalmazottja.

Orbán Viktor már Kötcsén tartott beszédében, illetve a sajtónak válaszolva is méltatlankodott az NER-es médiagépezet és a kormánypárti influenszerek munkájával kapcsolatban.

A miniszterelnök elégedetlen a propaganda teljesítményével

A Szabad Európa úgy értesült, hogy Orbán problémája az, hogy a hazugsággyárosok nem elég jók a szakpolitikai kérdésekben. Kötcsén arról is beszélt a belső körnek, hogy megváltozott a belpolitikai csatatér, a 2026-os választáson pedig különböző jövőképek fognak összecsapni. Az új helyzetben például kénytelen volt válaszolni a független újságírók kérdéseire is, de emiatt átalakításokat hajtanak végre a Mediaworksnél is.

Nem bukott bele a botrányba Orbán Balázs, sőt megjutalmazzák

Az információk szerint az ’56 emlékét gyalázó Orbán Balázs irányítása alá kerülhet a Mandiner. A több száz milliárd forint közpénzből fenntartott Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumi elnökeként a kezébe kerülhet a szívéhez amúgy is közel álló kormánypárti szócső.

A mostani átszervezéssel még nagyobb hatalma lesz a hazaáruló fideszesnek.

Eddig is volt összefonódás a NER eme két szellemi műhelye között: Szalai Zoltán egyidejűleg az MCC igazgatója és a mandiner.hu lapigazgatója. Kohán Mátyás, a Mandiner rovatvezető-helyettese, főállása mellett az MCC Média Iskolájában tanít, és az MCC fesztiválon is volt külön Mandiner-panelbeszélgetés.

Orbán Balázs épp a Mandiner egyik műsorában tette azt vállalhatatlan kijelentést, amelybe bele kellett volna, hogy bukjon:

„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát.”

A Mediaworks, amely a kormánypárti Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) része, az ország legnagyobb kiadója, és 76 lapot, köztük az origo.hu-t, a Ripostot, a Világgazdaságot, a Mandinert, a Magyar Nemzetet, a HírTV-t, a Borsot és a Metropolt, valamint több megyei napilapot, például a Kisalföldet és a Délmagyarországot ad ki.

A KESMA 2018-ban alakult, miután

kormányközeli milliárdosok több tízmilliárd forintnyi médiaportfóliót adományoztak neki.

A legnagyobbak között számon tartott Mediaworks korábban Mészáros Lőrinc érdekeltsége volt. A KESMA lapjainak vezetői többször egyeztettek a Karmelitában, ahol a kormánypárti propaganda fontos részei, például Megafon is jelen volt.

Kapcsolódó:

Orbitális lebukás: Önmagát leplezte le az állami propagandagyár, ennyire még nem csináltak bohócot magukból

Botrány: Gyalázatos dolgokról beszélt Orbán titokban Kötcsén, de minden kiderült

Valódi Hírek