Videóval: Orbán Balázs elsírta magát Bayer Zsoltnak a hazaáruló mondatai miatt

Orbán Balázs továbbra is azt hiszi, hogy neki „igaza van”, de még Bayer is tett rá egy lapáttal.

A propagandatévében kezdett rinyálni Orbán Balázs, amiért bántották

Orbán Balázs volt a Hír TV vendége a vasárnap esti Bayer Show című műsorban. Orbán Viktor politikai igazgatója leginkább a kormány „gazdaságpolitikájáról” magyarázott, amelynek következtében a forint is jelentős gyengülésnek indult. A műsor végén a stratéga szót ejtett az 1956-os forradalom és szabadságharccal kapcsolatban tett, nemzetközi botrányt kiváltó kijelentéseiről is, amelyet sokan csak hazaárulásként értelmeztek.

Nem véletlen, hogy Orbán mondandója kiütötte a biztosítékot, Bayer Zsoltnak azonban nem fájnak a szavai

Mint ismert, az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb politikai vallomásának tekinthető, ami Orbán Balázs szájából elhangzott a Mandiner egyik műsorában. Orbán ugyanis magától kotyogta ki, hogy az „utcai harcos” Orbán Viktor „szuverén” kormánya

nem védekezne, ha Oroszország megszállná Magyarországot.

„’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, (…) ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert ’56-ban az lett, ami lett”

– jelentette ki Orbán Balázs a műsorban, aki szerint „felelőtlenség” volt az ukrán elnök részéről, hogy belevitte az országot egy „védekező háborúba”.

Az Országgyűlés elnöke kötelet ajánlott a választópolgároknak

Bayer Zsolt a miniszterelnök politikai igazgatójának kijelentéseit Kövér László házelnök hírhedt 2002-es „köteles” beszédéhez hasonlította. Emlékezetes, Kövér akkor az egyik pártrendezvényükön kijelentette, hogy akik nem boldogok a kormány intézkedései miatt,

„azok menjenek le az alagsorba és a szögre, vagy ha találnak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat”.

Orbán Balázst bántják

A műsorban Bayer felolvasott egy részletet Debreczeni József Az új miniszterelnök című könyvéből, amellyel azt kísérelte meg illusztrálni, hogy Orbán Balázzsal is ugyanaz történt, mint Kövérrel, vagyis – vélte – a politikai ellenfeleik rossz szándékból fordították ellenük ezeket a mondatokat.

Ezen kijelentések tartalmi részei egyébként teljesen elfogadhatók a kormánypárti publicista számára, neki nem okoz problémát sem Orbán megadással kapcsolatos tézise, sem Kövér akasztásról való eszmefuttatása. Szerinte a gond csupán az, hogy „ellenük fordították” ezeket a mondatokat – kifogásolta Bayer Zsolt, aki korábban egyebek mellett roma gyerekek elgázolására is buzdította rajongótáborát.

Orbán állítja: nekik „igazuk van”

Orbán azt mondta, hogy – érthető módon – nem szeretne az üggyel foglalkozni, mert úgy gondolja, ennél fontosabb, amit a kormány az orosz–ukrán háborúról gondol. A magyar kormány pedig azt gondolja, amit Orbán Balázs mondott: „hibának” tekintik, hogy Ukrajna védekezik Oroszország katonai megszállása ellen, ők inkább a feltétel nélküli megadást szorgalmaznák.

Orbán Balázs a műsorban elismételte, hogy szerinte

„a magyar kormánynak igaza van”,

a háború kitörését meg lehetett volna akadályozni, és be is lehetne fejezni, azonban szerinte erre nincs valódi akarat – fogalmazott.

A politikai igazgató szerint „nyilvánvaló”, hogy a személye, valamint a „békepárti álláspont” okán támadják. Elmondta azt is, hogy

„a háborúpárti erők mindent el fognak követni, hogy hiteltelenítsék ezt az álláspontot, de állniuk kell a sarat”.

„Az elmúlt két és fél évben minden nap mindent megtesznek annak érdekében, hogy a békepárti álláspontot delegitimálják. Amivel engem vádolnak, az csak a magyar nyilvánosságnak újdonság, nemzetközi szinten háborúpárti erők ugyanezeket a dolgokat vágják a fejünkhöz. Egy tanulság adódik: nagyon nehéz lesz a következő másfél év, mert

rengeteg ilyen dezinformációs kampánnyal fogunk találkozni”

– fogalmazott Orbán Balázs.

Videó:

Kapcsolódó:

Kétségbeesett lépést tett Orbán Balázs, miután már a Fideszben is rápirítottak hazaáruló kijelentései miatt

Reped a Fidesz: Kövér László durva üzenetet küldött Orbán Balázsnak a hazaáruló kijelentése után

DK: A Kúrián is elbukott a DK ellen Bayer Zsolt felesége (+videó)

Aggódhat Orbán Balázs: Kirobbant a világbotrány a politikai igazgató kijelentései miatt

Valódi Hírek