Hivatalos: Pert nyert Hadházy Ákos egy sor fideszes propagandalap ellen – elképesztő dolgokat hazudtak róla

A lapokat eltiltották a további jogsértésektől.

Elmarasztalta a bíróság a PestiSrácokat, a 888-at, a Ripostot, a vármegyei Nool.hu-t, az Sonline-t, a Kisalföld.hu-t, a Feol.hu-t, a Szoljon.hu-t, a Kemma.hu-t, a Borsonline.hu-t, a baon.hu-t és a beol.hu-t, illetve ezek kiadóit, amiért úgy illették súlyos rágalmakkal Hadházy Ákost, hogy a megjelent állítások hazugságok voltak – írta a Media1.

A független országgyűlési képviselőt így az ítéletek alapján sérelemdíj illeti meg, amiért a 2018-as országgyűlési választások előtt összehangolt karaktergyilkosságot indítottak ellene – számolt be róla a portál.

Az egyik ítélet szerint a Ripost valótlanul állította, hogy Hadházy Ákos „elzárta idős szomszédja elől a vizet, és meg akarta szerezni a tulajdonrészét”.

A kormánypárti lapok mindezt „Meghalt az idős ember, akit Hadházy meghurcolt”, valamint „Hadházy sanyargatta az apámat!” címmel látták jónak közölni.

Egy másik cikkekben pedig szintén valótlanul állították, hogy „Hadházy Ákos tízmilliókat költ a luxushobbijára”.

A lapokat eltiltották az újabb jogsértéstől.

A portál arról is beszámolt, hogy az Origo elnevezésű portálnak szintén bírósági ítélet alapján bocsánatot kellett kérnie a Momentum politikusától, Donáth Annától,

akiről azt híresztelték valótlanul, hogy egy kiskorú lányt szexuálisan zaklatott.

Az Origo azóta közölte is bocsánatkérését Donáth Annától.

„A 2019. augusztus 12-én az origo.hu oldalon »Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után« címmel közzétett cikkünkben

valótlanul híreszteltük, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatott egy kiskorú lányt,

aki az érettségihez szükséges közmunkán vett részt a Donáth Anna édesapja által vezetett szeretetházban. Őt a szeretetház egy idős lakója mentette ki szorult helyzetéből.

Ezzel megsértettük Donáth Anna jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította, egyúttal bocsánatkérésre, a sérelmezett cikkek eltávolítására és sérelemdíj megfizetésére kötelezett.

A jogsértés miatt Donáth Annától ezúton kérünk elnézést”

– írták.

Mint ismert, nem egyedi eset, hogy a kormányzati propagandamédia hasonló jellegű eszközökhöz folyamodik. Pénteken számoltunk be róla, hogy Cseh Katalin jogerősen pert nyert az Origo hazugsága miatt.

Az üggyel kapcsolatban a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete mondta ki, hogy az origo.hu valótlanul állította, hogy „Újabb megdöbbentő részletek derültek ki Cseh Katalin uniós pénzügyi csalásáról”. Az EP-képviselő Facebook-oldalán is beszámolt az ügy részleteiről.

(media1.hu nyomán)

Valódi Hírek