Váratlan fordulat: Erre kötelezték a fideszes propagandalapot Juhász Péter ügyében

Szinte egy egész regényt írtak abból, miket állítottak valótlanul.

Szombat reggel egy meglepően „visszafogott” cikk jelent meg az Origón egyszerűen csak Helyreigazítás címen – vette észre a 444.hu.

A jelenség önmagában nem számít újdonságnak, ugyanis a kormányközeli portálnak az utóbbi időkben sorra kell közölnie helyreigazítások tömkelegét. Ugyanakkor a mostani cikk tartalma már egészen figyelemre méltó.

„A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy (…)”

– kezdik cikküket, majd felsorolják, mivel sértették meg Juhász Péter volt ellenzéki politikus személyiségi jogait.

Ezt viszont

26 bekezdésen át teszik meg.

A lap kiemelt 5 pontot a 26-ból:

  • „2018. február 10. napján a www.origo.hu oldalon közzétett »Összeverte három gyereke édesanyját, egykori élettársát Juhász Péter« című írásában valótlanul állította, hogy a felperes összeverte korábbi élettársát és valótlanul híresztelte, hogy megverte, napokra egy lakásba zárta és begyógyszerezte volt élettársát, három gyermeke édesanyját;”
  • „2018. február 10. napján a www.origo.hu oldalon »Kicsoda az asszonyverő Juhász Péter?« címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt (asszonyt) vert, valótlanul híresztelte, hogy megverte, tettlegesen bántalmazta, napokra egy lakásba zárta és begyógyszerezte volt élettársát, három gyermeke édesanyját;”
  • „2018. február 11. napján a www.origo.hu oldalon »Juhász Péter úgy megverte élettársát, hogy nem tudott felkelni« címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes úgy megverte akkori élettársát, hogy az nem tudott felkelni, és valótlanul híresztelte, hogy brutálisan megütötte, összeverte, tettleg súlyosan bántalmazta, évekig terrorizálta, személyi szabadságától megfosztva két napra lakásba zárta, valamint begyógyszerezte gyermekei édesanyját, gyermekeit pedig többször megpróbálta elrabolni, akiknek a nevelésében semmilyen módon nem vett részt;”
  • „2018. február 15. napján a www.origo.hu oldalon »Rákosi-korszakot idéző ellenzéki véleményterror a nőverő Juhász Péter védelmében« címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt vert, valótlanul híresztelte, hogy gyermekei éppen menstruáló édesanyját megverte, nyugtatókat adott neki, valamint gyermekei édesanyját személyi szabadságában korlátozva nem engedte ki a lakásból;”
  • „2018. március 16. napján a www.origo.hu oldalon »Meghekkelték az asszonyverő Juhász Péter sajtótájékoztatóját« címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt vert, továbbá valótlanul híresztelte, hogy kegyetlenül elbánt volt élettársával, gyermekei édesanyjával, akit tettlegesen, súlyosan bántalmazott, őt brutálisan megütötte, miközben éppen menstruált, ellene családon belüli erőszakot követett el, benyugtatózta, napokra lakásba zárta, valamint ellene a BRFK személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el;”

Ezen „cikkek” többsége még a 2018-as választás előtt jelent meg, amikor Juhász Péter még aktívan szerepet vállalt az ellenzéki politizálásban, és kiemelten foglalkozott Rogán Antal propagandaminiszter ügyeivel. A kormányzati médiumnak pedig öt év kellett hozzá – és persze egy bírósági ítélet is –, hogy leírják, mennyit, és miket hazudtak.

Valódi Hírek