Újabb ellenzéki médiával balhézott össze Magyar Péter: Válasz helyett számonkérte az újságírót

Sajtószabadság, Tisza módra.

Egészen bizarr az ellenzéki médiához való viszonya Magyar Péternek. Miközben a Telex – 444 – HVG világ hónapok óta napi átlag 8-10 cikkben ajnározza Magyart, több százmillió forint értékű ingyenreklámot biztosítva a jobboldali politikusnak, azalatt Magyar folyamatosan gyalázza ezeket az ellenzéki médiumokat.

Az ország egyik legjobb tényfeltáró újságíróját, a HVG-s Dezső Andrást lepropagandistázta, a 444 egyik cikke alá azt kommentelte, hogy

DK press 🤡🤡🤡

de a többi, egyébként őt reklámozó ellenzéki portált is bármikor egy trollkommentelő bőrébe bújva szapulja, ha épp nem úgy írnak, ahogy az neki tetszene.

A péntek hajnalban történt kocsmai randalírozás ügyében most egy újabb kormányfüggetlen portállal, a Media1.hu-val balhézott össze a politikus.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter az Ötkert nevű belvárosi helyen balhézott csütörtökről péntekre virradó hajnalban.

Magyar több vendégbe is belekötött, fiatal lányokat zaklatott kéretlen ajánlatokkal. Több nő férfipartnere is számonkérte Magyar Péter viselkedését, aki ezek után belekötött azokba is, akik az incidenst megpróbálták a telefonjukkal rögzíteni.

Magyar Péter az egyik férfit két alkalommal tenyérrel arcon ütötte, kicsavarta a kezéből a telefonját, ezt követően a biztonsági szolgálat emberei a nyakánál fogva vezették ki a részeg Magyart a szórakozóhelyről.

Magyar Péter ezután a sértett nála maradt telefonját a Dunába dobta. Az ügyben rendőrségi eljárás indult garázdaság miatt.


.

.

Az incidens kapcsán a media1.hu az alábbi kérdéssorral fordult a Tisza Párt sajtóosztályához:

„Tisztelt Tisza Párt! Egy rendőrségi jelentés szerint Magyar Péter bedobhatott a Dunába egy mobiltelefont az Ötkertben történt dulakodás után. Igaz-e ez? Ha nem, mi lett a sértett telefonjával?

Magyar úr dobott-e el telefont? Ki volt az a férfi, akivel Magyar úr beült egy taxiba a történtek után és a Kútvölgyi útra hajtott? Ütött-e meg [Magyar Péter] valakit, igaz-e, hogy többször megpofozta a sértettet?

Mire emlékszik pontosan alelnök úr? Fogyasztott-e alkoholt vagy egyéb tudatmódosító szert, gyógyszert, kábítószert vagy egyéb anyagot?

A videofelvételek szerint a földön csúszott-mászott, fiatal lányok alatt. Ezt mennyire találta erkölcsileg elfogadhatónak és nem érezte-e kockázatosnak?”

A Media1 cikke szerint a kérdéseik elküldése után 4, azaz négy perccel máris e-mail érkezett személyesen Magyar Pétertől, azonban a politikus nem a lap kérdéseire válaszolt, hanem számonkérte a portált, és a forrásaikat próbálta kihúzni belőlük.

Szó szerint ezt a „választ” küldte Magyar Péter a Media1-nek:

„Tisztelt Szerkesztő Úr! Köszönöm a kérdéseket.

Nekem is lenne egy. Ön hogyan olvas rendőrségi jelentéseket?

Üdvözlettel, MP”

A lap ezek után megjegyzi:

„Magyar Péternek tehát ilyen súlyos kérdésekre, egyetlen érdemi válasza sincs, nem próbál cáfolni, miközben az őt kérdezni próbáló újságíró forrását próbálja kihúzni, ami ellentétes az Európai Parlament által elfogadott európai médiaszabadságról szóló rendelettel (EMFA).

A forrásvédelem, az informátorok védelem alapvető jelentőségű, hiszen ez teszi lehetővé, hogy névtelenül lehessen információkat szivárogtatni a sajtónak és az elláthassa ellenőrző funkcióját.”

A Media1 a fentiekre a következő választ küldte az Európai Néppárt (EPP) frakciójához csatlakozó jobboldali politikusnak, benne ismételten kérve érdemi válaszait:

„Tisztelt Alelnök úr! Általában a szerep az, hogy az újságírók kérdeznek, hogy az olvasóik kíváncsiságát ki tudják elégíteni, és nem a politikusok az újságírókat, ezért szeretnénk kérni a válaszait.

Emlékeztetem arra, hogy az Európai Parlament által elfogadott European Media Freedom Act (EMFA) értelmében tilos az újságírókat presszionálni a forrásaik felfedésére, mi pedig nem adhatjuk ki a forrásainkat (forrásvédelem), melyek a demokratikus jogállamiság egyik alap pillérei.

Várjuk érdemi válaszait, bízom benne, hogy számíthatunk válaszaira.”

Az előzőleg még meglehetősen fürgén reagáló politikus azonban erre már nem válaszolt, pedig azóta több mint 48 óra telt el.

A lap emlékeztet arra az incidensre is, amikor Magyar Péter élő adásban kapott dührohamot, letépte magáról a mikrofont és kirohant az ATV élő adásából, miután a műsorvezető, Rónai Egon szembesítette vele, hogy a politikus korábbi hazugságaival ellentétben folyamatosan hívták őt az ATV különböző műsoraiba.

Magyar a botrány után elkezdte a Facebook-oldalán listázni az ATV Csoport munkavállalóit felekezeti hovatartozásuk alapján, amivel ismételten bűncselekményt követett el, abban az ügyben szintén a BRFK vizsgálódik.

Kapcsolódó cikkeink:

Ittasan balhézott Magyar Péter az Ötkert nevű szórakozóhelyen, biztonságiak dobták ki, videók is készültek

.

Új videó került elő: 18 évesnek kinéző vadidegen lányokat fogdos a háromgyerekes családapa, Magyar Péter

.

Hont András odaszúrt Mérő Verának meg a többi elvtelen Magyar-imádónak a hajnali verekedős balhé után

.

FRISS: Lemondásra szólították fel Magyar Pétert a hajnali kocsmai verekedés után

.

Magyar Péter dührohamot kapott élő adásban, kirontott az ATV stúdiójából (+videó)

.

Megszólalt Magyar Péter hisztirohamáról az ismert vallástudós — Nem is tudnánk jobban egyetérteni vele

.

Nagy bajba sodorhatja magát Magyar Péter az újságírók vallási alapon történő listázásával

.

Valódi Hírek