Most van óriási pácban Orbán: Az eddigi legszigorúbb eljárást kezdeményezi a CEU neves oktatója

Az Oroszország és Magyarország közötti egyre mélyülő kapcsolatok miatt törheti a fejét most Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc.

Orbán Viktort egyre inkább a Kreml hangjának tekintik a közösségben,

„az Oroszország és Magyarország közötti egyre mélyülő kapcsolatokat nem hagyhatjuk tovább ellenőrzés nélkül”

– hangsúlyozta Zgut-Przybylska Edit, a Lengyel Tudományos Akadémia adjunktusa a Politicón megjelent véleménycikkében.

A Közép-európai Egyetem Demokrácia Intézetének kutatója írt többek között a Gazprom Ferencvárosnak kínált szponzorációjáról, Orbán Vlagyimir Putyinnal való rendszeres bazsalygásáról, a Kínával való kokettálásról, valamint Mészáros Lőrincről is.

Mint írta, erős érvek szólnak Magnyickij-féle Emberi Jogi Elszámoltathatósági Törvényre való hivatkozás mellett. Ez szankcionálná az orosz eredetű befektetési projektekben érdekelt, magas rangú magyar kormányzati tisztviselőket és oligarchákat. Megjegyezte, Mészárosra különös figyelmet kell fordítani, tekintve, hogy több Moszkvával szövetséges projektben is részt vett.

A nemzet gázszerelőjéről

Mint ahogy azt a véleménycikkben is kiemelték, hazánk leggazdagabb oligarchája többek között a Paks II-bővítéssel kapcsolatos megbízást is bezsebelte. A projekt szorosan kötődik Moszkvához, az építkezés Magyarországot még inkább a Kreml pályájára taszította.

Zgut-Przybylska arra is rávilágított, hogy Magyarország immár biztos menedéknek tekinthető az orosz kémek számára, az agresszor Putyinéknak közvetlen kapcsolatuk van az Orbán-kormánnyal.

Épp a minap érkezett hír a miniszterelnök milliárdos cimborájáról. Immár teljes egészében Mészáros Lőrincé a herceghalmi EMvia Energiakereskedelmi Kft. Az mfor.hu részletezése szerint a felcsúti üzletember szép lassan kivásárolta a tulajdonostársait, szám szerint kettőt. A cég villamosenergiával látja el a Mészáros-csoport vállalatait.

Április közepén írtunk arról, hogy sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft-nek. A felcsúti milliárdos gázszerelő így újabb méretes zsákmányt szerzett.

Pár napja pedig arról számoltunk be, hogy a felcsúti üzletember vagyona elérte az 1000 milliárd forintot. A nemzet gázszerelőjének sikerült az, ami a legképzettebb nyugati üzletembereknek sem: egy év alatt megduplázta a vagyonát. Tavaly, amikor a többség az Európa-rekorder inflációtól szenvedett és felélte a tartalékát, ő 500 milliárdot „spórolt” össze.

Minderről >>ITT<< olvashatsz részletesen.

Orbán Viktor és az Európai Unió

Köztudott, hogy Orbán Viktor szinte bolondul azért, ha szembeszállhat a közösség akaratával. Álláspontjával rendre egyedül marad az uniós politikusok között, ugyanis ő mindig b-t mond, amíg a többiek a-t. Minden bizonnyal ez lehet az oka, hogy az Európai Unió torkig van a magyar kormányfővel. Többen jelezték már, hogy szívesen megmutatnák neki a kifelé vezető ajtót.

Csütörtökön röppent fel a hír: petíció indult, hogy Orbán Viktort megfosszák az EU soros elnökségének megtartásától.

„2024. július 1-jén Magyarország veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ez gondot jelent, mert ezzel az európai értékeket lábbal tipró ember ülne az EU egyik irányító székébe: Orbán Viktor. Ő nem képviselhet bennünket, európaiakat.

Orbán Viktor nem lehet az elnökünk.

Ezért felszólítjuk Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét, hogy függessze fel a magyar elnökséget.”

Ezekkel a mondatokkal kezdődik az az online petíció, amelyet két zöldpárti európai parlamenti képviselő, Daniel Freund és Damian Boeselager indított el.

Kapcsolódó: Robbant a bomba: Aláírásgyűjtés indult Orbán Viktor kizárásáért az EU-ban

Kínai rendőrök Magyarországon

Február 16-án, pénteken Orbán Viktor Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét látta vendégül Budapesten. Ekkor Pintér Sándor belügyminiszter is találkozott Hsziahonggal, továbbá a tárca közölte, hogy kínai–magyar rendészeti csúcstalálkozót tartottak a fővárosban.

Rövidesen bejelentették, hogy a tárcavezetők a rendészeti együttműködés megerősítéséről és a közös járőrszolgálatról szóló megállapodásokat írták alá. Az Európai Bizottság azonban nincs elragadtatva Orbán Viktor Kína-párti tervétől.

Minderről >>ITT<< írtunk részletesen.

Kapcsolódó:

Putyin megőrült? Az USA-nak bizonyítékai vannak arról, hogy űrfegyvert lőtt fel az orosz diktátor

Az egész világ veszélyben van: Dermesztő bejelentéseket tett Putyin és a kínai diktátor

Valódi Hírek