Pusztító videó terjed az interneten: A Fradi szurkolói „megfejtették”, miért bazsalyog Orbán Putyinékkal (+videó)

A Gazprom Fradi körüli legyeskedéséről kérdezték a focicsapat szurkolóit a Telex munkatársai.

Pár hete röppent fel a hír, hogy az orosz Gazprom lesz a Fradi főszponzora. Utóbbi még nem kommentálta az értesülést, Szijjártó Péterék Ferencváros focicsapatával kapcsolatban azonban közölték, hogy minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb. A Külgazdasági és Külügyminisztérium hozzátette, hogy a Gazprom egyébként sem szerepel a szankciós listán.

Kapcsolódó: Szijjártóék megtörték a csendet a Fradi körül keringő elképesztő hírről

Mint ismert, a gázóriás korábban is támogatta a labdarúgást, ám miután kitört a háború, az UEFA és a német Schalke is szerződést bontott vele. Szabados Gábor sportközgazdász szerint mindez nem meglepő, hogy a Gazprom most olyan sportklubnál próbálkozik, amely elnézőbb az agresszor Oroszországgal szemben.

A hírek szerint mellesleg a Ferencvárosi Torna Club örül a cég szponzorációjának.

Mit mondanak a fradisták?

A Telex riportjából az rajzolódik ki, hogy a szurkolókat nem igazán zavarja az ügy, nem ítélik el az orosz gázóriást. Az egyikük kerek perec kimondta,

a pénznek nincs szaga.

Egy másik azt magyarázta, hogy ezzel a magyarok nem támogatják a háborút, a lényeg ugyanis, hogy jöjjön a pénz, „csinálunk nagyobb klubot, és felmegyünk feljebb„.

A hírportálnak nyilatkozó 70 éves szurkoló felvetette, hogy az izraeli klubok mit keresnek az UEFA közelében. Érvelése szerint a közel-keleti ország sosem volt Európának a tagja (sic!), így nem érti, „mit keres Izrael állam Európában”.

Mint írtuk, az orosz Gazprommal a háború kitörése után szerződést bontott az UEFA. Oroszország sem tagja az Európai Uniónak, így a kérdés itt is jogos lenne, hogy mit keresnek Európában.

Akad olyan fradista, akinek saját bevallása szerint teljesen mindegy, ki támogatja a csapatot, hiszen csak az eredmény számít. Sőt, egyes megkérdezettek közölték, hogy

az oroszokkal szimpatizálnak, nekik drukkolnak a háborúban.

Velük szemben voltak olyanok is, aki megjegyezték, hogy ellentmondásos az ügy, nem biztos, hogy szerencsés lenne ezzel magunkra vonni a figyelmet.

(Telex.hu/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek