Ez már a végjáték? Mészáros Lőrinc bálnája megéhezett, és felfalt egy céget

Mészáros Lőrinc mesterien űzi a bekebelezés művészetét.

Immár teljes egészében Mészáros Lőrincé a herceghalmi EMvia Energiakereskedelmi Kft. Az mfor.hu részletezése szerint a felcsúti üzletember szép lassan kivásárolta a tulajdonostársait, szám szerint kettőt. A cég villamosenergiával látja el a Mészáros-csoport vállalatait.

Hogyan zajlott a folyamat Mészáros belépésekor?

2022-ben a Mészáros-csoport többségi tulajdonosa lett a Central Energy Trade Kft-nek. A cég addig a Banka család Tensor-Média-Print Kft. elnevezésű vállalkozásáé volt. Két éve az egyedüli tulajdonos három részre osztotta a részesedését. Emellett nevet változtattak, így született meg az EMvia.

Kapcsolódó: Kiderült: Új üzletbe vágott bele Mészáros Lőrinc — Elképesztő döntést hozott a felcsúti nagyvállalkozó

2023-ban a Status Energy Magántőkealap megvásárolta a Tensor-Média-Print Kft. üzletrészét. A alapot az Orbán Viktor cimborája által egyedüliként birtokolt Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzseli – részletezte a hírportál.

A fennmaradó, kevesebb mint 22 százalékos rész az Aapril Kommunikációs Kft. tulajdonában volt egészen 2024 áprilisáig. Eszerint Mészáros Lőrincnek másfél év alatt sikerült bekebeleznie a céget.

Nem ez volt az első biznisz idén a felcsúti oligarcha számára

Április közepén érkezett a hír, hogy sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft-nek. A felcsúti milliárdos gázszerelő így újabb méretes zsákmányt szerzett.

Kapcsolódó: Mi folyik itt? Mészáros Lőrinc kinyújtotta a csápjait, és egészen meglepőt markolt

Pár napja számoltunk be arról, hogy a felcsúti üzletember vagyona elérte az 1000 milliárd forintot. A nemzet gázszerelőjének sikerült az, ami a legképzettebb nyugati üzletembereknek sem: egy év alatt megduplázta a vagyonát. Tavaly, amikor az átlagemberek az Európa-rekorder inflációtól szenvedtek és felélték a tartalékaikat, ő 500 milliárdot rakott össze.

A méretesre duzzadt malacperselyéről >>ITT<< írtunk részletesen.

Kapcsolódó:

Mészáros Lőrinctől visszhangzik az ország: Kiszivárogtak a súlyos adatok a felcsúti oligarchának lepasszolt utakról

Hatalmasat tarolt Mészáros Lőrinc: Kiderült, mennyi közpénzt nyúlhat le az üzletember

Valódi Hírek