Ez most komoly? Orbán Viktor egy szempillantás alatt beégette Magyarországot a kínai elnök fogadásakor

A „szuverén” magyar kormányfő, Orbán Viktor meghajolva fogadta Kína elnökét.

Mint ismert, óriási a felhajtás Budapesten, hiszen megérkezett Hszi Csin-ping, Kína kommunista pártfőtitkára, akit Orbán Viktor feleségével közösen fogadott. A kínai érdekek alázatos szolgája pedig egy felvételt is közzétett hivatalos Facebook-oldalán a legmagasabb rangú kínai vezető érkezéséről.

Mint megírtuk, a kínai elnök érkezéséről onnan is tudomást lehetett szerezni, hogy hidegélelem várta a Budavári Általános Iskola diákjait csütörtökön. A gyermekek ugyanis Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása miatt nem jutottak meleg ételhez, mivel a politikus budapesti vendégeskedése miatt lezárták az I. kerületi Tárnok utcát, így az ebédet szállító autó sem tud behajtani az oktatási intézményhez.

Hszi az Európai Unió tagállamainak két fővárosában tett látogatást. Párizsban az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel egyeztetett a kínai elnök. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón úgy vélte, az eseménynek gazdasági jelentősége is van. Gulyás azt is mondta, a kínai vezetővel rendkívüli megállapodásokat is fognak kötni a napokban, sőt, már

csütörtök este fontos bejelentést tesz a kormányfő.

Orbán Viktor és Kína államfője közös sajtótájékoztatót is fognak tartani. Orbán tisztelete jeleként meghajolva üdvözölte a kínai vezetőt. A „magyar fogadtatás”-ról készült videót itt nézheted meg:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek