Megtörték a csendet a pályatársak: Újabb hírek érkeztek a rákbeteg Tompos Kátyáról (+videó)

Tompos Kátya támogatásáért koncertet szerveznek Szegeden.

A daganatos megbetegedés egy ritka fajtájával küzd a színpadról és a mozivászonról is ismert Tompos Kátya. A 41 éves színésznő szerettei bíznak a kezelés sikerében, amely rengeteg pénzbe kerül, így összefogás indult a Jászai Mari-díjas művészért.

„Amikor én először megláttam Kátyát, ez a felvételim volt, akkor egyből kiszúrtam.

Egy gyönyörű szépségű, elképesztő, sodró tehetségű, szenvedélyes, érzékeny, már akkor kész színésznőt láttam, amikor 18 éves volt, mert őt elsőre felvették a főiskolára.

Egy Piaf sanzont énekelt, ha jól emlékszem, talán A harmonikást, és leesett állal néztem, hogy ki ez a csoda”

– fogalmazott Peller Anna színművész az RTL stábjának.

„Azt hiszem, a tehetetlenségen túl most tudunk segíteni Kátyának. És most a segítségnek van itt az ideje, és talán a fizikai segítségen túl az adakozáson, a közös éneklésen, az együttérzésen túl azt hiszem, hogy egy kicsit szellemileg is tudunk segíteni.

Tehát össze tudunk vele kapcsolódni, ki imában, ki ahogy tud”

– ezt már Dolhai Attila, az Operettszínház művésze mondta.

Hrutka Róbert zeneszerző a színésznő betegségéről osztott meg pár részletet. Mint mondta, ez nem az a fajta rákbetegség, amely kapcsán az orvosok megállapítják, hogy hol helyezkedik el a daganat. Ez a beteg egész testében szét van szóródva.

„Én nem vagyok orvos, de úgy tudom, hogy neki meg kell tanítani az immunrendszerét, hogy ő győzze le ezt”

– fűzte hozzá.

Mi a kezelés lényege?

Erről Oláh Judit, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának igazgatója beszélt a Házon kívül stábjának. Mint mondta, az eljárást immunterápiának hívják, a kezelés a jövőben a rákbetegségek gyógyításának leghatékonyabb módszere lesz a szakemberek véleménye szerint. A terápia során az immunrendszert próbálják rávenni arra, hogy felismerje a daganatsejteket. Ezt követően új T-sejtek jönnek létre, amelyek képesen elölni a daganatot – részletezte.

A kezelés azonban nagyon drága, Tompos Kátya esetében is több 10 millió forintra lenne még szükség. A színésznő már két kezelésen túlesett.

A Szegedi Nemzeti Színházban május 25-én jótékonysági koncertet adnak

a Jászai Mari-díjas művész megsegítéséért.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek