Gyurcsány Ferenc: Politikai vitákat bibliai idézetekkel nem lehet eldönteni

Gyurcsány Ferenc a politikai viták kapcsán posztolt a közösségi oldalára.

„Nem hinném, hogy politikai vitákat bibliai idézetekkel, mint végső, megfellebbezhetetlen érvekkel lehet eldönteni”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc hétfőn a közösségi oldalán. Mint azt a DK elnöke hangsúlyozta, ha elfogy a gondolat, egyesek hajlamosak kölcsönözni pár sort az apostoloktól. Ám mint rámutatott, a keresztény ember nem a Bibliát idézi,

„a magasabbrendűségének jeleként tüntetőleg nem aggatja magára az istenhit ékesnek hitt palástját, hanem egyszerűen jó ember”.

A friss bejegyzése apropója, hogy a minap Magyar Péternek üzent a közösségi oldalán. Utóbbi egy bibliai idézettel reagált a DK elnökének vasárnapi Facebook-posztjára.

Magyar Péter kommentje

Magyar Péter kommentje

Kapcsolódó: Gyurcsány keményen felkérdezte Magyar Pétert, miért rejtegeti az embereit a nyilvánosság elől

Idéztük a bejegyzését

„Nem hinném, hogy politikai vitákat bibliai idézetekkel, mint végső, megfellebbezhetetlen érvekkel lehet eldönteni.

Ájtatatosságba burkolózó kurzuskeresztények rossz szokása ez.

Ha elfogy gondolat, kölcsönkérnek mondjuk az apostoloktól. Ha nincs hova menekülni, akkor a szentírás tekintélye mögé bújnak. Csak szólok, nem veszélytelen vállakozás ez, mert túl sok rétege van az Írásnak ahhoz, hogy a megsemmisítőnek szánt fegyver visszafelé süljön el.

Például:

»Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek el hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tövisről szednek-e szőlőt, vagy bojtorjánról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.«
(Máté, 7:15-20)

És akkor egy ilyen idézet után elindulnak az egymással szemben felsorakozott seregek, hogy bizonyítsák, Jézus valójában az ő ellenfeleikre utalt, amikor rossz fáról, meg annak kivágásaról beszélt.

Szóval feleim, a keresztény ember nem a Bibliát idézi, nem Jézusra és apostolaira hivatkozik, magasabbrendűségének jeleként tüntetőleg nem aggatja magára az istenhit ékesnek hitt palástját, hanem egyszerűen jó ember.

Mert ez az Istennek tetsző, nem pedig a Fiú belerángatása a hatalomról, a pénzről e földön folyó viták igazságának vagy hamisságának eldöntésébe.

Ha már árad a Szentlélek.”

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Kapcsolódó:

Dobrev Klára nyerte a Partizán-vitát, Magyar Péter elmenekült, a Kutyapárt alig szólalt meg

Nincs bujkálás! A DK vitára hívja Magyar Péter és a Fidesz listájának első öt helyezettjét

Valódi Hírek