FRISS: Őrizetbe vette a rendőrség a verőcei tragédiát okozó szállodahajó kapitányát

A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt indított vizsgálatot a verőcei hajókatasztrófa során érintett szállodahajó kapitánya ellen.

Segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást

azon szállodahajó kapitánya ellen, aki azt a hajót vezette, amely Verőcénél nekiütközött egy motorcsónaknak – mondta az RTL Híradónak hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

A verőcei hajókatasztrófa megtörténtében érintett kapitányt

gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe is vették

– közölte Csécsi Soma.

Mint ismert, a szombat éjjel történt verőcei hajóbalesetet egy ember élt túl, rajta kívül eddig egy férfi és egy nő holtteste került elő. Öt társukat továbbra is több mint százan keresik 25 hajóval, drónokkal, helikopterrel.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1-en hétfő reggel azt mondta, már nem túlélőket keresnek. „Gyakorlatilag a minimumra csökkent” annak esélye, hogy élve találják meg a motorcsónakban utazott embereket – mondta.

A Személyhajósok Szövetégének szóvivője a csatornának vasárnap azt mondta, a balesetet szenvedő motorcsónak vezetőjének észlelnie kellett volna a kivilágított nagyobb hajót. A hajózási szabályzat szerint egy kishajónak minden esetben kötelessége kikerülni a nagyobb hajót – tette hozzá.

A friss információk szerint a kishajón egy buliból hazafelé tartó társaság utazott. A csatornának több szemtanú is azt mondta, este tíz után egy óriási csattanást hallottak, és látták, ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorait, azonban nem állt meg. A kutatást éjszakára leállították, de hétfőn Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést – írták.

Videó:

Valódi Hírek