Pofátlan magyarázkodásba fogott az ócsai polgármester, miután kitiltották Koltai Róbertet a művelődési házból (+videó)

Azonnal közzétette videóüzenetét, miután kipattant az ügy.

Mint megírtuk, Koltai Róbert a Facebookon, nyílt levél formájában fejezte ki döbbenetét, miután a polgármester kitiltotta a programját az ócsai művelődési házból. A 80 éves színművész nem érti, hogy történhetett meg mindez. Koltai posztját követően az intézmény vezetője, Paksi Zita magyarázkodni kényszerült.

Koltai sajnálatát fejezte ki a történtek miatt

„Megérkezett a felkérés az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estről, rá két hétre jött a lemondás telefonon.

Miszerint a polgármester úr nem engedélyezi!

Nemkívánatos személy lettem tisztelt ócsai közönség, jóllehet a többi szereplés kárpótol. Nem sorolom fel, hogy hol mindenhol várják tart karokkal zenés estemet Dés László dalaival!

Sajnálom!”

– írta posztjában Koltai.

Az intézményvezető is megszólalt

A tisztánlátás kedvéért az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpont vezetője, Paksi Zita által írt bejegyzést is változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Tisztelt Ócsaiak!

Koltai Róbert művész úr, közösségi médiában közzétett nyílt levelére válaszul szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az elmúlt időszakban intenzív munkát folytattunk a város kulturális és szabadidős programjainak újratervezésében.

Ennek során kiemelten fontos volt számunkra, hogy összehangoljuk a programokat az évfordulókkal és a jeles napokkal. Ez a folyamat

néhány, már korábban tervezett program módosításával járt.

Előfordulhat, hogy egy-egy program, vagy időpont módosításra került, azonban fontos hangsúlyozni, hogy ez nem a fellépő művész ellen irányult.

Paksi Zita

intézményvezető”

Szégyenteljes magyarázkodásba kezdett a polgármester is

A 444.hu vette észre, hogy a polgármester hivatalos közösségi oldalán reagált Koltai bejegyzésére. Bukodi Károly szerint „politikai céllal” állt elő posztjával a színész, miután közölték vele, hogy nem őt választják fellépőnek.

„Egyértelmű számomra, hogy egy politikai lejárató kampány célpontja lettem, és ki is fejtem, miért gondolom így. A szabadidőközpont készít egy éves tervet, de egyébként folyamatosan egyeztet különböző eseményekre különböző lehetséges fellépőkkel. Egy-egy eseményre több művészt, több zenekart is megkeres, majd utána azok közül választ. Így történt ez ebben az esetben is, ahol a pedagógusnapra keresett a szabadidőközpont egy fellépőt, és a művész úrral erről egyeztetett még januárban”

– magyarázta a polgármester.

„Írásos szerződés nem született, hanem az egyeztetés végül is azzal zárult, hogy erre az alkalomra mégsem a művész urat választják. Ennek a lekommunikálása egyébként nem a legjobban sikerült, és

ebből lett az, hogy én kitiltottam művész urat a városból.

Én soha, senkit nem tiltottam ki a városból; egyrészt nincs hozzá eszközöm, nincs hozzá jogom, de a legfontosabb: nem ilyen ember vagyok. Ez a levelezés január végén megtörtént. A művész úrnak számtalan lehetősége lett volna, hogy a nemtetszésének hangot adjon. Érdekes módon, ez mégis csak április 18-án, két nappal az önkormányzati választás előtt indult be.

Bárki is áll e mögött, nyilvánvaló számomra, hogy ennek politikai célzata volt…”

– mesélte videóüzenetében Ócsa polgármestere.

Videó:

Visszatért a Rákosi-korszak

Beszámoltunk róla, hogy a népszerű humorista, Pottyondy Edina is találkozott lemondásokkal az elmúlt időszakban. Pottyondy arról tájékoztatott, hogy a szervezés során visszatérően előfordul, hogy vidéki művelődési házakból

politikai okokból kitiltják az előadásait,

ám ami még ennél is meglepőbb: megtörtént már Budapesten is, hogy nem engedték fellépni. Hasonló incidensekről számolt be a közelmúltban Somogyi András humorista is, akinek Kiskőrösön tiltották meg, hogy fellépjen.

(Bukodi Károly/Facebook)

Valódi Hírek