Tombol a kulturális fehérterror: Újabb művészt lehetetlenítenek el politikai okokból

Nem léphet fel.

A népszerű humoristát, Somogyi Andrást most Kiskőrösön nem engedték fellépni.

Somogyi az utóbbi időben NER-paródiáiról vált ismertté. A nézők combjukat csapkodták a röhögéstől a luxusjachtozó Mészáros-Várkonyi házaspárról, vagy épp a Fidesz tisztújítóján bohóckodó Orbánról készült videóit nézve.

A csaknem 300 ezer Facebook-követővel rendelkező humorista – aki évek óta járja az országot Hangok a fejemben című önálló estjével –, 2024-ben Kiskőrösön is szeretett volna fellépni.

A Petőfi Sándor Művelődési Központban azonban nem bérelhettek termet erre a célra.

„A programon elhangzó politikai paródiákat (attól függetlenül, hogy kiről/kikről szólnak) és ahhoz kapcsolódó műsort, előadókat nem engedhetünk fel a színpadra”

– írta neki az intézményt vezető Szabadi-Maglódi Kitti.

A 24.hu megkereste a művelődési központot, akik nem reagáltak a portál megkeresésére.

Somogyi azonban telefonon reagált a vele történtekre.

„Az új elem csak az, hogy ilyen nyíltan le is írják az elutasítás valódi okát.

Legtöbb esetben ez úgy szokott kinézni, hogy először örülnek a megkeresésnek, majd amikor meghallják a nevemet, akkor nyelnek egy nagyot, és mondanak valami olyasmit, hogy »Egyeztetünk az igazgató úrral, és visszaszólunk.« Na most, ez általában annyit tesz, hogy innentől nem kapunk választ az e-mailekre, a telefont sem veszik fel nekünk. Vagy ha mégis, akkor egy kis türelmet kérnek, majd kezdődik az egész elölről”

– mondta el a humorista, akinek szilárd meggyőződése, hogy ha a Békemeneten ott vonulna az első sorban, Semjén Zsolt és Bayer Zsolt kezét fogva, akkor nem ütközne ilyen nehézségekbe, amikor egy művelődési házba vagy csarnokba akar fellépést szervezni.

„Sőt, ha ott vonulnék, a buksisimogatás mellé talán még némi közpénzt is kaphatnék”

– fejtette ki a véleményét.

Valódi Hírek