Mi folyik itt? Koltai Róberttel méltatlanul bántak el egy vidéki művelődési házban

Visszatér a Rákosi-rendszer? Koltai Róbert története megdöbbentő.

Koltai Róbert a Facebookon, nyílt levél formájában fejezte ki döbbenetét, miután a polgármester kitiltotta a programját az ócsai művelődési házból. A 80 éves színművész nem érti, hogy történhetett meg mindez. Koltai posztját követően az intézmény vezetője, Paksi Zita magyarázkodni kényszerült.

Máshol tárt karokkal várják

Koltai Róbert bejegyzését teljes egészében közöljük:

„Nyílt levél Ócsa polgármesterének és Ócsa tisztelt polgárainak!

Alulírott Koltai Róbert immár 80 éves színész vagyok, amúgy Jászai Mari-díjas, érdemes művész, rendező, filmrendező,a Halhatatlanok Társulatának Örökös tagja. Számtalan szereppel – sok-sok színházi, tévés és filmszereppel a hátam mögött.

Munkámat sok elismerés érte a közönség és a szakma részéről is. Rengeteg előadás és meg annál is több önálló est számtalan helyen.

Az önálló estek ugyanolyan fontos és örömteli élményekkel ajándékoztak meg, mint a hivatalos előadások!

Mindeddig szinte mindenhol magam is örömöt tudtam nyújtani a közönségemnek, egyetlen hely kivételével, és ez a hely Ócsa volt!

Megérkezett a felkérés az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estről, rá két hétre jött a lemondás telefonon.

Miszerint a polgármester úr nem engedélyezi!

Nemkívánatos személy lettem tisztelt ócsai közönség, jóllehet a többi szereplés kárpótol. Nem sorolom fel, hogy hol mindenhol várják tart karokkal zenés estemet Dés László dalaival!

Sajnálom!”

(Koltai Róbert / Facebook)

Az intézményvezető magyarázkodik

A tisztánlátás kedvéért az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpont vezetője, Paksi Zita által írt bejegyzést is változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Tisztelt Ócsaiak!

Koltai Róbert művész úr, közösségi médiában közzétett nyílt levelére válaszul szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az elmúlt időszakban intenzív munkát folytattunk a város kulturális és szabadidős programjainak újratervezésében.

Ennek során kiemelten fontos volt számunkra, hogy összehangoljuk a programokat az évfordulókkal és a jeles napokkal. Ez a folyamat

néhány, már korábban tervezett program módosításával járt.

Előfordulhat, hogy egy-egy program, vagy időpont módosításra került, azonban fontos hangsúlyozni, hogy ez nem a fellépő művész ellen irányult.

Paksi Zita

intézményvezető”

(Egressy Gábor Szabadidőközpont – ÓCSA / Facebook)

Nem Koltai az egyetlen

Megírtuk, hogy a népszerű humorista, Pottyondy Edina is találkozott lemondásokkal az elmúlt időszakban. Pottyondy beszámolt arról, hogy a szervezés során visszatérően előfordul, hogy vidéki művelődési házakból

politikai okokból kitiltják az előadásait,

ám ami ennél is meglepőbb: megtörtént már Budapesten is, hogy nem engedték fellépni.

Valódi Hírek