Nagyon csúnyán kibabráltak Orbánékkal: Mégsem fogják elfoglalni Brüsszelt

Megalázták a magyar miniszterelnököt.

Nem lesz konzervatív szuperkonferencia

Erősen kérdésessé vált az úgynevezett Nemzeti Konzervaticizmus Konferencia (NatCon) jövője, amelyet jövő hét kedden és szerdán tartottak volna Brüsszelben, miután a Concert Noble rendezvényhelyszín bejelentette: a továbbiakban nem fog otthont adni az eseménynek.

Mégsem szólal fel Orbán Viktor

Kapcsolódó: Külföldön terjeszkedik a fideszes káderképző — Nem is akárhol

A Politico beszámolójában kitért arra is, hogy a rendezvényen Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) egykori vezetője és Eric Zemmour jobboldali publicista is felszólalt volna.

Azt írták, az MCC Brussels, az esemény részszervezője közölte:

jelenleg alternatív helyszínt keresnek a rendezvénynek.

Válságban a szólásszabadság Európában?

Kapcsolódó: Botrány: Orosz spicli volt a fideszes elitképző oktatója, Londonban vették őrizetbe

Frank Füredi, az MCC Brussels igazgatója úgy fogalmazott: „ami az elmúlt néhány napban történt, az nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válsága Európában”.

Füredi egyben „tragédia”-ként értékelte, hogy – szavai szerint – a „cancel culture” (eltörléskultúra – a szerk.) Brüsszelben is megjelent. Szerinte mindenkinek fel kell készülnie arra, hogy harcoljon a gondolat- és véleményszabadsághoz való jogért. Hozzátette: el kell mondaniuk a világnak, hogy

megpróbálták elhallgattatni őket Brüsszelben,

de – jegyezte meg – „a szabadság győzni fog”.

A Brussels Times korábbi közlése szerint antifa csoportok tiltakozást is terveztek az esemény ellen.

A NatCon honlapján azt írták, a konferencia olyan közéleti személyiségeket, újságírókat, tudósokat és diákokat hoz össze, akik megértik, hogy „a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez, valamint az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez”.

Ismét hatalmas pofonba szaladt bele Orbán

Újabb csapás érhette ezzel Orbánékat, hiszen a magyar kormányzat nem titkolt szándéka, hogy a világ konzervatív erőinek segítségével elfoglalják Brüsszelt. Ugyanakkor egyre inkább úgy tűnik, a kormányfő

ezt a tervét (sem) tudja majd szája íze szerint végrehajtani.

Mint megírtuk, a fideszes elitképzőként elhíresült Mathias Corvinus Collegium Brüsszelben nyitott irodát még 2022 novemberében.
Terveik szerint „alternatívát” kívántak (volna) nyújtani Európa „polarizált kultúrájának”. A terjeszkedés okán nyilatkozatot adott ki az MCC, amelyben megszólaltatták a szervezet kuratóriumi elnökét, Orbán Balázst is.

Kapcsolódó: Lecsapott az orbáni polip: Megvan, mire készülnek a kormányzati körök Borsodban

Orbán Balázs akkor azt jelentette ki, hogy Magyarország „tudásközponttá vált”, amelyben szerinte az intézmény kulcsszerepet játszik. Orbán Balázsról – a miniszterelnök politikai igazgatójáról – a közelmúltban írtuk meg, hogy egy veszélyes nemzetközi bűnözővel fűzte szorosabbra a kapcsolatát.

(politico.eu / népszava.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Egyszer csak megszólalt Orbán Balázs embere: Elárulta, mi a céljuk a legnagyobb könyvkiadó felvásárlásával

Vége: Orbán Balázsék bekebelezték a legnagyobb magyarországi könyvkiadót is

„Üzleti titok”, hogy mennyiért vette meg a legendás debreceni Aranybika Szállót az MCC

Valódi Hírek