„Üzleti titok”, hogy mennyiért vette meg a legendás debreceni Aranybika Szállót az MCC

De biztosítottak róla, hogy „korrekt megállapodás született”.

Üzleti titok, hogy mennyiért vette meg a debreceni Aranybika szállót a Mathias Corvinus Collegium (MCC) – derült ki az RTL Híradó a riportjából. Az MCC mindössze annyit közölt a csatorna kérdésére, hogy

korrekt megállapodás született.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár, az MCC Alapítvány kuratóriumának elnöke a Facebook-oldalán tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megvásárolták a debreceni Hotel Aranybikát Boros József milliárdostól.

Orbán emellett beszélt arról is, hogy a patinás épület új szárnyát felújítják, és hosszútávon ott rendezik be a programjukban részt vevő diákok kollégiumát, illetve ott zajlana az oktatás is.

Az idén 25 éves közérdekű vagyonkezelő alapítvány – amellyel a kormány célja az, hogy a Kárpát-medence meghatározó, tehetséggondozó műhelyévé alakítsa – az elmútl időszakban százmilliárdos támogatásban részesült.

Ennek egy részét fordítják most újabb központok létesítésére fordítják, hogy ingyenes képzéseket biztosítsanak fiataloknak.

Az MCC korábban kapott Mol és Richter részvényeket, illetve ingatlanokat, köztük a pécsi egykori tiszti kaszinót és a révfülöpi vitorláskikötőt is ingyen megkapta az államtól.

Valódi Hírek