Ekkora a pánik? Kétségbeesett kapálózásba kezdett Gulyás Gergely a csütörtöki pofaviziten (+videó)

Többek között a NATO is szóba került a csütörtöki kormányinfón.

A következő fél év döntő lesz abból a szempontból, hogy a háború vagy a béke felé mozdulnak az események. Többek között erről beszélt a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely.

A kancelláriaminiszter nemrég gerincműtéten esett át, közel két hónapnyi kihagyás után az új kormányszóvivővel, Vitályos Eszterrel, valamint két „meglepetésvendéggel”, Varga Mihály pénzügyminiszterrel és Nagy István agrárminiszterrel állt a kamerák elé.

Kapcsolódó: Gulyás Gergelyt másfél hónap csend után bedobták az oroszlánok közé, és súlyos bejelentést tett

Nem lelkesednek a NATO tervéért

A Miniszterelnökséget vezető miniszter aggasztónak nevezte a NATO–Ukrajna-misszió tervét. Ennek keretében mellesleg 100 milliárd dolláros alap jönne létre. A kormány szerint a háborús láz (sic!) a brüsszeli bürokratákról átterjedt a NATO-parancsnokokra.

A kancelláriaminiszter elmondása szerint a NATO-ra védelmi szövetségként tekintenek, egymást védenék, és nem lépnének fel együttesen más ellen.

Mondandója azért is különös, mert minden Ukrajnába irányuló segítség azt célozza, hogy az országot megvédjék az agresszor Oroszországtól.

Kapcsolódó: Szijjártó nagyon kiakadt: Orbán minisztere az állami rádióból szólította fel a NATO-t

Donald Trumpról

Gulyás szót ejtett az Egyesült Államokban közelgő választásokról, amely november 5-én esedékes. Az Orbán-kormány meglátása az, hogy más forgatókönyv fog érvényesülni háború és béke szempontjából, ha Donald Trump lesz az elnök az USA-ban.

Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy Magyarország az idei évi költségvetési javaslatot november 5-e után nyújtják be.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az elnöki székért küzdő Donald Trump felcsapott Biblia-árusnak.

Mint ismert, a republikánus politikus üzletemberből lett az USA elnöke, idén pedig ismét ringbe szállt a pozícióért.

Március közepén megírtuk, hogy Trump utolsó, Republikánus Párton belüli előválasztási ellenfele, Nikki Haley elnökjelölt befejezte kampányát.

Miután Joe Biden elvitte a pálmát a demokrata szavazók körében a szuperkedden (március elején, kedden az USA számos államában is előválasztások zajlottak – a szerk.), várhatóan a jelenlegi és a volt elnök csap majd össze novemberben az ország vezetői posztjáért.

Kapcsolódó: Szorul a hurok Trump körül, egy sor pert indítottak a kivágásáért

A demencia jeleit mutatja

Miközben az USA lázasan készül az elnökválasztásra, Donald Trumpról érdekes megállapítást tett egy pszichológus.

John Gartner elmondása szerint az exelnökön a demencia jelei láthatók, amíg Joe Biden esetében klasszikus öregedésről beszélhetünk. A szakértő szerint Biden idős emberként a legrosszabb napján is sokkal jobb vezető, mint Donald Trump.

Erről >>ITT<< írtunk részletesen.

(Magyarország Kormánya/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Mi folyik itt? Zeng az orosz média Orbán Viktor megdöbbentő kijelentésétől (+videó)

Valódi Hírek