Mi folyik itt? Zeng az orosz média Orbán Viktor megdöbbentő kijelentésétől (+videó)

Orbán Viktor és Donald Trump találkozójáról számolt be az orosz állami tévé.

Az orosz állami tévében is beszámoltak Orbán Viktor és Donald Trump találkozójáról, a magyar miniszterelnök nyilatkozatáról, miszerint az exelnök újrázása esetén

„egy fillért sem fog adni Ukrajnának” a háborúra.

A kormányfő szerint az Egyesült Államok példáját követné Európa, a konfliktus pedig „így megoldja önmagát„.

Az adásba bevágták az a jelenetet is, amikor Trump a magyar miniszterelnököt méltatja, de Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről is szó esett. Idézték a tárcavezető szavait, miszerint Trump győzelme esetén Európa azonnal álláspontot váltana az Ukrajnával kapcsolatos politikáját illetően.

Kapcsolódó: Szijjártó Péter megdöbbentő dolgot kotyogott el az oroszoknak Orbán és Zelenszkij tervezett találkozójáról

Mindeközben a friss információk szerint az amerikai hírszerzés vezetői Ukrajna katonai támogatásának folytatását sürgették az amerikai Kongresszus felsőházában tartott hétfői meghallgatáson.

Robert Burns, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója úgy fogalmazott, hogy „óriási és történelmi hiba” lenne, ha a Kongresszus kudarcot vallana az ukrán segítség jóváhagyásában.

A hírszerzési vezetők arra is rámutattak, hogy Oroszország támogatást kap Kínától, annak révén, hogy a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan erősödnek. A katonai célokra is használható árucikkek kínai exportja a háromszorosára emelkedett.

Hogy áll Trump szénája az USA-ban?

Ahogy a múlt héten írtuk, Trump utolsó, Republikánus Párton belüli előválasztási ellenfele, Nikki Haley republikánus elnökjelölt befejezte kampányát.

Miután Joe Biden elvitte a pálmát a demokrata szavazók körében a szuperkedden (múlt kedden az USA számos államában is előválasztások zajlottak),

várhatóan a jelenlegi és a volt elnök csap majd össze novemberben az ország vezetői posztjáért.

Az amerikai előválasztási verseny március 12-én, kedden folytatódik Georgia államban, de érdemi, párton belüli ellenjelöltek nélkül már valódi tét nélkül.

Kapcsolódó: Szorul a hurok Trump körül, egy sor pert indítottak a kivágásáért

Miközben az USA lázasan készül az elnökválasztásra, Donald Trumpról érdekes megállapítást tett egy pszichológus. John Gartner elmondása szerint

az exelnökön a demencia jelei láthatók,

amíg Joe Biden esetében klasszikus öregedésről beszélhetünk.

A szakértő szerint Biden idős emberként a legrosszabb napján is sokkal jobb vezető, mint Donald Trump. Gartner kifejtette, hogy milyen következtetéseket vont le az exelnök viselkedéséből. Erről >>ITT<< írtunk részletesen.

(Russian Media Monitor/YouTube/MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Teljesen megőrült Vlagyimir Putyin? Figyelmeztetést küldött, készen áll az atomháborúra

Megáll az ész: Orbán lányának táskája többe került, mint a kéthavi magyar átlagbér

Mi a fene folyik itt? Kiszivárogtak a szupertitkos felvételek Orbán botrányos repülőútjáról

Valódi Hírek