Hivatalos: Csúnyán ráfázhat a NER-kedvenc vállalkozó, nyomozás indult Rogán Antalék médiacégei ellen

Több bűncselekmény miatt is eljárás indult Balásy Gyula környékén.

A Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt

nyomozást rendelt el Balásy Gyula NER-kedvenc vállalkozó cégeinek túlárazott szerződései miatt

– derült ki Polt Péter legfőbb ügyész a DK-s Vadai Ágnesnek adott válaszából.

Súlyos stiklik derültek ki

A politikus azok után kérdezte a legfőbb ügyészt, hogy a Szabad Európa március elején megírta, miként is árazza túl az állami szervekkel kötött szerződéseit a Balásy Gyulához köthető cégbirodalom.Valamint, hogyan értékesítik az abszurd tételeket tartalmazó árajánlatokat, amelyeket aztán az állami szervek rendre elfogadnak.

Mint korábban megírtuk, szinte nincs is ember az országban, aki ne találkozott volna a 14 éve regnáló kormányzat politikai üzeneteivel, kampányaival. Ugyan ezeket a kormányzati „üzeneteket” már mindenki kívülről fújja, mégis a kampányokat gyártó cégek tulajdonosáról, Balásy Gyuláról eddig nem sok mindent lehetett tudni.

Balásy Rogán Antal mellett a legnagyobb szerepet vállalta többek között a „Stop Soros”, az „Állítsuk meg Brüsszelt!”, „A szankciók tönkretesznek minket”, vagy a „Magyarország előre megy, nem hátra” kampányokban, de egyebek mellett a menekültek elleni hergelés is az ő nevéhez köthető. Balásy pedig meglehetősen szépen keresett a propaganda terjesztésével, ugyanis az állami kommunikációval foglalkozó cégeinek

44 milliárd forintos adózott nyeresége volt 2016 óta.

Kapcsolódó: Itt a videó: Brutálisan felkérdezték Rogán Antal emberét, aki gennyesre kereste magát a Fidesz-propagandával

A Szabad Európa vonatkozó cikke szerint akad olyan szolgáltatás, amelyet a Balásyhoz köthető cégháló

a piaci ár hatvanszorosáért kínál.

A lap információi szerint a cégek legtöbbször az óraszámokkal stikliznek, minden szolgáltatásukért a valós munkaidő sokszorosát számolják el. A lap birtokába került Excel-táblázat szerint:

„egy portré elkészítése stúdióban 379.098 forint/darab (szabadtéren csupán 319.026), többalakos csoportkép elkészítése stúdióban 450.100 forint/darab (szabadtéren 360.103), amire rájön még a stúdió bérleti díja: ez alapján egy kisebb fotózásra milliókat számlázhat ki a Lounge, miközben piaci alapon meglehet száz-kétszázezerből forrásaink szerint.”

Miért indult nyomozás?

Az üggyel kapcsolatban Magyar Péter februárban azt nyilatkozta, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként többszörösen túlárazott szerződéseket kellett aláírnia a Balásyhoz köthető cégekkel. A Demokratikus Koalíció akkor feljelentést tett az ügyben, majd ezt követően elindult a nyomozás is. A Szabad Európa által feltárt friss üggyel kapcsolatban is hasonló forgatókönyv valósult meg.

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője akkor közölte, hűtlen kezelés, költségvetési csalás és pénzmosás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben.

„A DK szerint bizonyító erejű, hogy a rendszeren belülről érkezik egy ilyen nyilatkozat, ami azt is jól mutatja, hogy

az ilyen ügyek mindennapossá váltak az orbáni hatalomgyakorlás nyomán.

Kíváncsian várjuk, hogy Polt Péter legfőbb ügyész most milyen kifogással fogja kimosdatni a rendszer működtetőit!”

– közölte korábban a politikus.

Mennyi közpénzt költöttek Rogánék az agymosásra?

A G7 arról írt, hogy az elmúlt nyolc év során

1360 milliárd forintot költhetett propagandára a Rogán Antalhoz alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy ennek a több száz, vagy több mint ezermilliárd forintnak jelentős része a Balásyhoz kapcsolható céghálónál kötött ki.

A legfőbb ügyész válaszolt

„A hivatkozott szerződések kapcsán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 29022/103/2024 bü. számon

rendelte el a nyomozást”

– közölte Vadai Ágnesnek címzett válaszában Polt Péter legfőbb ügyész, hozzátéve, az ügyben gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor, az eljárás felderítési szakaszban van.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek