Féktelen rongyrázás: Óriási vagyonba került Orbán cimboráinak utaztatása – kikerültek Szijjártóéktól az adatok

Kevesen kocsikáznak ennyiért és így a fővárosban.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktorhoz rengeteg külföldi vendég érkezett augusztus 20-a alkalmából. Miután idecsődítette többek között a török államfőt, Recep Tayyip Erdoğant, valamint a szerb elnököt, Aleksandar Vučićot is, a legkiválóbb ellátást biztosította vendégeinek, sőt a kormánypropaganda szerint a cimboráknak egy minden eddiginél látványosabb tűzijátékban volt részük.

A számok legalábbis arról árulkodnak, hogy a külföldi méltóságok teljes kényelemben szelhették a fővárosi utcákat. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül intézte a kiemelten fontos vendégek szállítási szolgáltatásainak beszerzését – mutatott rá csütörtökön az rtl.hu.

Bruttó 444,5 millió forintért szerződtek Balásy Gyula cégeivel,

a Lounge Event Kft-vel és a Visual Europe Zrt-vel a protokolleseményekhez kapcsolódó szállítási feladatok ellátására.

A közbeszerzési dokumentumok felső kategóriás VIP-járművek mellett 2 darab páncélautót, több VIP felső kategóriás kisbuszt, valamint középkategóriás kocsik tömkelegét említik.

Mellesleg az információk szerint a megbízás körülbelül

nettó 245 milliós hasznot hozott Balásy cégeinek,

amelyek szintén óriási összegeket kerestek a Budapesti Demográfiai Csúccsal – az eseményen ugyanis rendezvényszervezési és kommunikációs feladatokat láttak el.

Valódi Hírek