Hatalmas meglepetés: Kiderült, hová vándoroltak a magyarok százmilliárdjai az elmúlt években

Hova máshova.

A K-Monitor korrupcióellenes szervezet kiperelte az elmúlt öt év eddig közzé nem tett szerződéseit a Visit Hungary-től – közölte a szervezet.

Az országimázscég 2018-as alapítása óta

több mint 200 milliárd forint állami támogatást kapott

a feladataihoz. Ezt a hatalmas összeget rendezvényekre, kampányokra, stratégiákra, koncepciókra, például az augusztus 20-ai ünnepségek és a Hacacáré (sic!) rendezvények szervezésére fordította.

A K-Monitor sikere nem teljes, mert bár bizonyos szerződéseket megkaptak, de a milliárdos kontraktusok tartalmi részleteket hordozó mellékletek és a vélelmezhető tanácsadói megbízások titokban maradtak.

Az általuk közzétett költésekből kiderült, hogy az állami cég az évek alatt a kormányzati tájékoztató kampányok és a nemzeti konzultációk hirdetéseit lebonyolító

Balásy Gyula cégének több mint 85 milliárd forintról szóló megbízást adott.

A Visit-kiszervezések másik fő kedvezményezett ügynöksége, a MEDIATOR Group, amely legalább 47 milliárd forint megbízást nyert el az évek során. A partnercég külön szerződésben 12 millió forintért vehette meg a visitbudapest.com domaint, amelyet máig nem használ, az csupán át lett irányítva a visithungary.com egyik aloldalára.

A megismert 72 szerződésből kiderült, hogy a TV2-n futó Poggyász című műsor legyártását is a Visit pénzeli. A műsorgyártásba alvállalkozóként bevont két cég Rogán Antal exfelesége,

Rogán Cecília érdekeltségébe tartozik.

Valódi Hírek