A DK feljelentést tesz a Varga Judit exférje által feltárt kommunikációs túlárazások miatt

A Demokratikus Koalíció várja Polt Péter legfőbb ügyész legújabb kifogását.

Magyar Péter, Varga Judit exférje, a Diákhitel Központ volt vezetője, a Fidesz belső köreinek tagja vasárnap este elmondta a Partizánnak: három-hatszoros áron dolgozó, rossz minőségű munkát végző kommunikációs céggel kellett szerződést aláírnia, amikor a Diákhitel Központot vezette – részletezte Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője keddi közleményében.

Magyar Péter elmondása szerint hiába jelezte, hogy nem elégedett a túlárazott munka minőségével, egyenesen Rogán Antal kabinetfőnökétől kapott egy telefonhívást. Ez arról szólt, hogy jobban teszi, ha aláírja a szerződést – idézte Magyar mondandóját az Igazságügyi Bizottság alelnöke.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz

A DK hűtlen kezelés, költségvetési csalás és pénzmosás bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben. Főleg azok után, hogy már a Fidesz belső körei is beismerik a kormányzati korrupciót – közölte Sebián-Petrovszki László. Hozzátette:

„A DK szerint bizonyító erejű, hogy a rendszeren belülről érkezik egy ilyen nyilatkozat, ami azt is jól mutatja, hogy az ilyen ügyek mindennapossá váltak az orbáni hatalomgyakorlás nyomán.

Kíváncsian várjuk, hogy Polt Péter legfőbb ügyész

most milyen kifogással fogja kimosdatni a rendszer működtetőit!”

Valódi Hírek