Erre senki sem számított: Orbán agrárminisztere „meghódította” Afrikát március 15-én (+videó)

„Fontos” tárgyalásokat folytatott Nagy István március 15-én.

Magyar Péter zászlóbontása, az ellenzék tüntetése és a miniszterelnök beszéde közben érthető módon kevesebb figyelem irányult „az egyik legforradalmibb március 15-ei misszióra” – hívta fel a figyelmet beszámolójában a 444.hu.

Megvalósult a mintafarm Kenyában

„Az afrikai élelmezésbiztonság megerősítését segíti

az Agrárminisztérium finanszírozásával megvalósult mintafarm Kenyában”

– jelentette ki a projekt pénteki átadóján Nagy István agrárminiszter.

Ilyen még sosem történt

Nagy István egy hajnalban közzétett videójában elmesélte, még soha nem volt példa arra, hogy a március 15-ét Magyarország határain kívül ünnepelte volna.

Kapcsolódó: Mi a baj? Szijjártó Péter váratlanul Romániába menekült március 15-én (+videó)

„A magyar agrárium legféltettebb kincseit, a vetőmagokat teszteljük, hiszen egy olyan mintafarmot hoztunk létre Kenyában, amely több mint 20 féle növényfajtát tesztel”

– részletezte Nagy.

Úgy véli, tovább kellene mélyíteni a kapcsolatokat Kenyával

„Mind-mind olyan jó cselekedet, amely hozzájárul ahhoz, hogy a forradalom és szabadságharc emléknapján mégiscsak az élelmiszer-önrendelkezést,

a szabadságot így e téren is közösen ünnepeljük”

– hangoztatta Nagy István.

Kapcsolódó: Forrnak az indulatok: Nyílt levelet írtak a méhészek az agrárminiszternek, amiért őket is átverte az Orbán-kormány

Nagy arról is tájékoztatott, amellett, hogy a mintafarmmal kísérleteznek, ő úgy látja, Magyarország két másik területen is együtt tudna működni Kenyával. Azt mondta, az egyik ilyen terület a halgazdálkodás, a másik pedig az oktatási és a tudományos együttműködés, ahol szerinte mélyíteni kéne a kapcsolatokat.

Nagy István Facebook-oldalán arról is beszámolt, hogy Kenya után Ugandába is ellátogatott, ahol „egy mezőgazdasági együttműködési megállapodás megkötésének lehetőségeiről egyeztetett Bright Kanyontore Rwamirama állattenyésztésért felelős államminiszterrel”.

Videó:

(Nagy István/Facebook)

Valódi Hírek