Magyar Péter: Van esély a változásra! Talán gyorsabban, mint gondolnánk

Megtartotta első nyilvános rendezvényét a Fideszből kiábrándult üzletember.

Magyar Péter is színpadra lépett

Felidézte, hogy 1848-ban Petőfi Sándor és társai megálmodtak egy új hazát egy felelős és elszámoltatható kormánnyal, szabad sajtóval, egyenlőséggel, független bíróságokkal, békével szabadsággal, testvériséggel.

A márciusi ifjakat először senki sem vette komolyan, de ők hittek az igazukban, és néhány napon belül az egész nemzet mögéjük állt. Az emberek fellázadtak az elnyomás és önkény ellen szerte Európában, és bár a korrupt rendszer végül a legtöbb helyen leverte a forradalmakat,

már nem lehetett visszazárni a palackba a kiszabadult szabadság szellemét

– fogalmazott.

1848 hősei példát mutatnak összetartásból is, hogy származásra, világnézetre és társadalmi rangra tekintet nélkül a legfontosabb kapocs a magyar nemzethez való tartozás. Megmutatták nekünk, hogy nem szabad elveszíteni a reményt,

nem szabad elfogadni, hogy valamin nem lehet változtatni

– mondta Magyar Péter, hozzátéve:

„Mutassuk meg, hogy mi, konzervatívok, polgári demokraták, szociáldemokraták, liberálisok elsősorban magyarok vagyunk!”

Elhatárolódott az elmúlt évtizedektől

Mondjuk ki, hogy semmi sem mehet úgy tovább, mint az elmúlt 30 évben, mert morális, politikai és gazdasági válság van Magyarországon – mutatott rá.

„Magyarország nem a Rogán Antalok, Tiborcz Istvánok, nem az oligarchák és még csak nem is a döbrögik országa!”

– hangsúlyozta.

Mára az Európai Unió egyik legszegényebb és legkorruptabb tagországa lettünk. Ugyanakkor kialakult egy szűk elit kör, ahova csak milliárdos vagyonnal lehet bekerülni.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a magyarok jövőjével játszik

A kormány olyan cégeket csábít az országba, amelyeket nem érdekli a magyarok egészsége, jóléte, a környezet – sorolta Magyar, megígérve:

„Nem fogjuk hagyni, hogy pillanatnyi haszonszerzés érdekében kiárusítsák a gyermekeink és az unokáink jövőjét”.

Magyar szerint eljött az az idő, amikor a magyarok már nem hisznek a Magyarországot irányító politikai elitnek, az országot hűbérbirtokként kezelő kormánynak. A mesterségesen gerjesztett viták és árkok és a hazai vagyon haveri köröknek való átjátszása elfedése érdekében történik.

Az üzletember kitért rá, hogy az elmúlt évtizedben Magyarország az unió második legszegényebb és legkorruptabb országa lett. Több tízezer milliárd forint érkezett az EU-tól, azonban csak egy szűk körhöz áramlanak, és a magyar gazdák egyre szegényebbek.

Elmondta, mit kíván a kormányváltás utáni első, fontos lépésként

A pénz elherdálása ellen világos lépésre van szükség szerinte. Kiemelte,

az ország új kormányának első feladata lesz, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Magyar arról beszélt: a mostani lehet az utolsó olyan uniós ciklus, amikor érdemi forrásokhoz juthat hazánk. Azzal érvelt: ha most sem sikerül hatékonyan felhasználni az EU-s pénzeket, szegény ország maradunk.

Az üzletember azt is hangsúlyozta, ugyan az Orbán-kormány legfontosabb üzenete a családok támogatása, a valóság azonban azt mutatja, az elmúlt évtizedekben egyszer sem született olyan kevés gyermek, mint tavaly. Lassan visszafordíthatatlanná válik a magyar társadalom elöregedése – hangsúlyozta.

A demográfiáról, az oktatásról és az egészségügyről is szólt

A születési körülmények is fontosak, azonban a kormányzat eltörölte a szabad orvosválasztás lehetőségét, és „őszes, nyugdíjaskorú pocakos férfiak” döntenek a nők helyett. A szülési körülmények javítása mellett nagyívű bérlakásépítésre van szükség.

A megszületett gyermekeknek megfelelő oktatásra van szükség. Magyar tarthatatlannak nevezte, hogy a kormány elzárkózott a pedagógusokkal és a diákokkal való párbeszédtől. Emellett arra is kitért, hogy a közétkeztetésben vállalhatatlan minőségű ételeket kínálnak az oktatásban részt vevőknek. Magyar a teljes oktatási rendszer rendszer reformját követeli.

„Minőségi oktatás és egészségügy nélkül nincs magyar jövő!”

– hangsúlyozta.

Ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy nem mindennek a pénzről, sokkal inkább az odafigyelésről és a jó szándékról kellene szólnia. Sokan nem látják be, hogy nem a poroszos oktatási rendszer szolgálja a jövőt. Az új kormánynak az oktatás szabadságát, a pedagógusok megbecsülését kell szolgálnia, ezért létre kell hozni az új oktatási és kulturális minisztériumot.

Magyar ezután újra kitért az egészségügy helyzetére. Szerinte a szociális és egészségügyi szférában áldatlan állapotok uralkodnak. Kitért a túlterhelt orvosokról, a gigantikus várólistákról, az alulfizetett ápolók helyzetéről és a jól képzett orvosok kivándorlásáról is szót ejtett.

„Az egészségügy gyökeres átalakítása, az orvosbárók leváltása nem várhat egy percet sem”,

mert minden perc késlekedés emberéletekbe kerül – jelentette ki Magyar Péter.

Leszámolna a propagandával

Ehhez a rogáni propagandára költött temérdek pénzt használná fel. Fontosnak tartja, hogy

a következő kormány önálló egészségügyi és szociális minisztériumot hozzon létre.

Magyar Péter beszédében kitért Karsai Dániel és az eutanázia ügyére. A társadalmi viták azért is fontosak lennének, mert a hasonlóan hangsúlyos ügyekben mindenki véleményt nyilváníthatna, nem csak a parlamentben ülő, szavazógépként funkcionáló képviselők.

Ezt követően a gyermekvédelem ügyére is kitért, amelyet nem biztosít a kormányzat. Ráadásul még

a bicskei abúzus áldozataitól sem kértek bocsánatot Orbánék

– emlékeztetett.

Magyarország helyzetéről is kifejtette a véleményét

Az Oroszország által kirobbantott háborúról is szót ejtett. Ugyan azt egyértelműnek tartja, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, az is világos, hogy segíteni kell a menekülteket. Mindemellett azonban ki kell mondani, hogy Vlagyimir Putyinék az agresszió kirobbantói – mondta. Magyarország biztonsága szempontjából elengedhetetlen, hogy megbízható NATO-partnerek legyünk – jegyezte meg.

Magyar szerint a karmelitában sem gondolják komolyan, hogy béke lesz attól, hogy minden fideszes politikus kiírja, „legyen béke”. Emellett azt sem tartja elfogadhatónak, hogy a kormány leépítette a környezetvédelmet, és érdemben nem nyitott vitát az akkumulátorgyárak betelepítéséből.

Más hozzáállást ígér a korábbiakkal szemben

Kritikát fogalmazott meg az ellenzékkel kapcsolatban is, ugyanis hibának tartja, hogy némely politikusok azért lobbiznak, hogy ne kapjon Magyarország EU-s forrásokat. Ezeknek szerinte meg kell érkezniük, különben óriási hátrányba kerül az ország.

Emellett azonban megjegyezte: el kell érni, hogy szigorúbban ellenőrizzék az EU-s források felhasználását. Minden magyar EP-képviselőnek a magyar emberek és vállalkozók érdekében kell kardoskodnia, mert „Magyarország és Európa nem választható külön”.

Magyar úgy véli, fontos jó kapcsolatot ápolni a világhatalmakkal, végtére azonban európaiak és magyarok vagyunk. Elmondta: ugyan a hatalmát kétharmaddal bebetonozta a Fidesz-kormány, de szerinte választáson le lehet váltani a hatalmat.

Ilyen politikai erő létrehozását tűzte ki célul

Megvesztegethetetlen, őszinte és szélsőségektől mentes politikai erő létrehozását ígéri Magyar Péter. Ezzel célja, hogy a „több évtizedes politikai mocsár” után bebizonyítsa, van esély változtatni. Erre szerinte van esély,

„talán gyorsabban, mint gondolnánk.”

Egy olyan párt létrehozása mellett tett hitet, amelyhez csatlakozhat „minden jó szándékú magyar ember, aki a hazájáért kíván dolgozni„.

Magyar Péter bejelentette: útjára indítja a Talpra, magyarok! közösségét, és rövidesen elindítja a hozzá kapcsolódó pártot. Célja, hogy minden változást akaró magyar csatlakozzon hozzá, politikai identitástól függetlenül.

Magyar Péter 12 pontja

Az üzletember felsorolta 12 pontját. Ezek a következők:

1. Az egészségügy megreformálása, a szükséges többletforrások azonnali biztosításával

2. Az oktatás függetlenségének visszaállítása, a pedagógusok megbecsültségének helyreállítása, magas színvonalú, a kor követelményeinek megfelelő oktatás biztosítása minden magyar fiatalok számára

3. A környezetvédelem és a fenntarthatóság prioritásként kezelése a jövő generációi érdekében

4. A közpénzből finanszírozott propaganda megszüntetése, a közmédia függetlenségének biztosítása

5. A kétharmados szavazással bebetonozott pártkatonák, nevesül a köztársasági elnök, a legfőbb ügyész, az Alkotmánybíróság, a KEHI és az Állami Számvevőszék vezetőjének menesztése

6. Az ügyészség függetlenségének biztosítása, a politikai befolyástól független működtetése, biztosítása, hatékony és gyors igazságszolgáltatással

7. A korrupció elleni zéró tolerancia, az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozás

8. A nemzeti érdekeket figyelembe vevő, Magyarország önállóságát védő, de konstruktív párbeszéd az Európai Unióval és a NATO-val

9. A nemzeti vagyon közérdekű és MNB-s alapítványokba történő átszervezésének felülvizsgálata, és a folyamat azonnali leállítása

10. Olyan körülmények biztosítása, amely által a fiatalok célja nem a kivándorlás lesz, és a külföldre költözöttek is számolhatnak a hazaköltözéssel. Demográfiai fordulatra és a bérlakásépítési programra megkezdését is célként tűzte ki

11. A magyar kis- és közepes vállalkozások és a gazdák védelme és támogatása

12. A nyugdíjasok emberhez méltó életének biztosítása. Az elesett csoportok megsegítése, felzárkóztatása, illetve a beteg gyermekeiket egyedül nevelő családok támogatása.

Elmondta, mire készül a közeljövőben

Magyar a Kétfarkú Kutya Pártra utalva elmondta: ugyan nem ígér örök életet és ingyen sört, de vérrel és verejtékkel való küzdést sem. Ellenben jókedvű, egymást segítő ország megteremtését célul tűzte ki. Ütésálló politikai erő létrehozását ígéri, és elmondása szerint ehhez már most sok önkéntese van.

„Sokan azzal vádolnak engem, hogy küldtek. Nem, én jöttem, mert úgy éreztem, hogy eddig és ne tovább!”

– mondta, majd megjegyezte: tudja, hogy a pártépítés nagy feladat, de semmi sem megy álmok nélkül.

„Hiszem, hogy közösen képesek vagyunk magunkat megrázni, még egyszer felállni, és egymás kezét megfova azt mondtani, hogy együtt sikerülni fog!”

– kiáltotta, majd mottójával köszönt el a résztvevőktől:

„Ne féljetek!”

A rendezvény a Nemzeti Dallal zárult.

A teljes beszédet itt lehet >>ITT<< visszanézni

(Péter Magyar/Facebook)

Valódi Hírek