Forrnak az indulatok: Nyílt levelet írtak a méhészek az agrárminiszternek, amiért őket is átverte az Orbán-kormány

A magyar kormány zavarta ki őket Záhonyba.

Nyílt levelet írtak a méhészek Nagy Istvánnak

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület felháborodott levelet írt Nagy István agrárminiszternek, miután kiderült, Orbán Viktorék kormánya a magyar méhészeket is csúnyán átverte. Levelükből az is kiderült, hogy maga a magyar kormány zavarta ki őket Záhonyba „biodíszletnek tüntetni, hogy a propaganda ismét brüsszelezhessen egy jót”hívta fel a figyelmet a súlyos ügyre Hadházy Ákos független képviselő Facebook-oldalán pénteken.

Orbánék engedélyezték az ukrán méz behozatalát

A politikus jelezte: pár nappal később hidegzuhanyként érkezett a hír, hogy a „szuverén” Orbán-kormány engedélyezte az ukrán méz importját (!). Az eset azért is figyelemre méltó, mert az agrárminiszter azzal védekezik, hogy a vegyesméz elfogyott, ez viszont hazugság, ugyanis az információk szerint ezer tonnák állnak még a méhészeknél.

Nagy István zűrös ügyei

A képviselő bejegyzésében rámutatott, méhész körökben az a hír is terjed, hogy Nagy István politikusi pályája előtt egy nagy mézkereskedő cég mézfelvásárló ügynökeként dolgozott. A miniszter életrajza szerint Mosonmagyaróváron óraadóként valóban tanított méhészetet.

Hadházy Ákos megdöbbentő bejegyzését alább közöljük:

„A méhészek országos egyesülete felháborodott levelet írt a propaganda kormány agrárminiszterének, miután Orbánék szembeköpték az egész méhész társadalmat.

A levélből kiderül, hogy

a kormány hajtotta ki őket Záhonyba biodíszletnek tüntetni, hogy a propaganda brüsszelezhessen egy jót.

Aztán pár nap múlva jött a hidegzuhany,

a kormány engedélyezte az ukrán méz importját.

Információim szerint a miniszter azzal védekezik, hogy a magyar vegyesméz elfogyott – ez viszont hatalmas hazugság. A 600 FORINTOS, önköltségi ár alatt kényszereladott vegyesméz fogyott el – valójában ezer tonnák állnak még a méhészeknél, akik nem akarták veszteséggel eladni a mézüket.

Nagy István azonban elárulta őket, aminek egyetlen oka lehet:

a nagy mézexportőr cégeknek kell az olcsó alapanyag: ha a magyar méhészek nem hajlandóak olcsón odaadni, akkor hoznak Ukrajnából.

Az ügy még durvább, ha igaz a méhészek között terjedő információ arról, hogy Nagy István a politikusi pályája előtt egy nagy mézkereskedő cég mézfelvásárló ügynökeként dolgozott. (Mindenesetre az életrajza szerint Mosonmagyaróváron óraadóként méhészetet tanított.)

Ha nem lenne ilyen tragikus a helyzet, az ember még mosolyoghatna is azon a néhány száz naiv méhészen, akik a kormány utasítására az ország minden pontjáról kibumliztak Záhonyba díszletnek.

De ez nem lenne korrekt, hiszen áldozatok ők: a hazug propaganda kormány áldozatai.

A levél itt is olvasható:
http://www.omme.hu/ukran-mezimport/

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek