Közel sincs vége: Elege van Balog Zoltánból a református lelkészeknek, azonnali távozásra szólították fel őt (+videó)

Fekete Károly beleszállt Balog Zoltánba.

A hatalomvágy beáldozhatja a hitet, becsületet, tisztességet, józanságot, végül pedig kisemmizés a jutalom, mert kifordítja az embert önmagából ez az érzés – fogalmazott Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke vasárnap a debreceni Nagytemplomban.

Ő szólította fel korábban Balog Zoltán zsinati elnököt, hogy a kegyelmi botrányban való érintettsége miatt távozzon a posztjáról. Az egyikori fideszes miniszter végül pénteken jelentette be a lemondását.

Kapcsolódó: Újabb brutális bizonyíték került elő Balog Zoltán felelősségéről

Az áldozatoktól Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke kért bocsánatot vasárnap a Kossuth rádióban.

Thoma László, a Gazdaréti Református Gyülekezet vezető lelkipásztora vasárnapi igehirdetése során úgy fogalmazott:

„Vétkezett egyházunk egyik legfőbb képviselője. Mert bár visszatért a politikai pályáról a lelkészi, püspöki szolgálatba, nem tud nem politikusként működni.

Vétkezett, s bár részben bocsánatot kért, s lemondott a zsinat lelkészi elnökségéről, de nem mondott le a püspökségről, továbbra is ugyanúgy döntéshozó tagja a zsinatnak, az egyházkerületünk vezetője, azaz semmi változott, ugyanúgy mélyen meghatározza a közegyházi működést.

Nem az egész egyházat támadták, hanem a személyét s ezt ő az egész egyházat érintő támadásnak minősítette. Ez bűn, ami az anyaszentegyház egész közösségét érinti. De nem csak most, hanem az elmúlt években folyamatosan vétkezett, mert

nem lehet a politikát ennyire belekeverni az Isten népe működésébe”.

Megjegyezte, hogy vétkeztek azok is, akik Balogot püspökké választották. Mint rámutatott, a református egyház mára olyan közel került a politikához és a jelenlegi hatalomhoz, hogy az szinte lehetetlenné teszi szolgálatának hűséges végzését.

(rtl.hu/gref.hu/Nyugati Fény nyomán)

Kapcsolódó:

Újabb botrány tört ki: Súlyos dolgok derültek ki a frissen lemondott Balog Zoltánról

Hátborzongató videó került elő Orbán püspökéről: Így bánt Balog Zoltán a gyermekekkel

Valódi Hírek