Itt a vége: Lemondott Balog Zoltán is

Belebukott a ped0filbotrányba.

Balog Zoltán a harmadik szereplő, aki lemondásra kényszerült a ped0filbotrány után

Péntek délután benyújtotta lemondását Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház lelkészi zsinatának elnöki posztjáról – közölte a püspök a pénteken délután elmondott zsinati beszédében. A püspök a harmadik szereplő, aki lemondani kényszerült a nemrég kirobbant ped0filbotrány után.

Novák Katalin és Varga Judit szombaton, közvetlenül egymást követően nyújtották be lemondásukat. A köztársasági elnök a Sándor-palotában elmondott, felvételről sugárzott beszédben intett búcsút államfői tisztségének. Közvetlenül utána Varga Judit jelezte, hogy EP-listavezetői mandátumáról, parlamenti képviselői pozíciójától és minden más tisztségétől megválik, sőt, a közélettől is visszavonul.

Ez történt korábban

A lemondások oka, hogy 2023 tavaszán a bicskei gyermekotthon ped0fil exigazgatóját mosdatni próbáló helyettesnek kegyelmet adott Novák Katalin. A döntéséhez Varga Judit akkori igazságügyi miniszter ellenjegyzése is kellett, azonban annak volt férje, Magyar Péter szerint Varga nem értett egyet azzal. A kegyelmi kérvényt több forrás szerint Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter javaslatára fogadhatták el.

Az ügyben Orbán Viktor felelőssége is felmerült. Kiderült ugyanis, hogy a miniszterelnök családjával közvetlen kapcsolatban áll K. Endre, a gyermekotthon botrányban érintett igazgatóhelyettese. Időközben egy olyan dokumentumot is eltüntettek, amely ifjabb Orbán Győző és K. Endre a közti kapcsolat meglétét bizonyította.

Így mondott le Balog Zoltán

A lelkész csöpögős szövegben nyújtotta be lemondását. A legfontosabb részleteket idézzük Balog nyilatkozatából:

Azért hívtalak össze Titeket Molnár János elnöktársammal együtt, hogy a szemetekbe nézzek. És a lelketekbe. És ti is az enyémbe. Ti választottatok meg éppen három évvel ezelőtt. Együtt hoztunk azóta döntéseket. Jókat, rosszakat. Hibáztunk is. Együtt is hibáztunk. Most én egyedül hibáztam (…).

„Most nem vagytok döntési helyzetben, nem is kérek tőletek döntést. Én letettem, lemondtam a Zsinat lelkészi elnökségéről.

Cikkünk frissül!

Valódi Hírek