Hátborzongató videó került elő Orbán püspökéről: Így bánt Balog Zoltán a gyermekekkel

Több mint tízéves felvételen beszél a volt miniszter.

Balog Zoltán 2013-ban – Orbán Viktor minisztereként – adventi műsorral látott vendégül gyerekeket. Nekik mesélt el egy sokatmondó történetet.

A vacsorával egybekötött karácsonyi ünnepségen 40 rászoruló gyermek és fiatal vett részt. A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány a Budapest Hiltonban tartotta az estet, ahol Balog az adventről beszélt.

Történetek gyerekeknek a felnőttekről

A miniszter által előadott történetben felnőttek készítenek adventi műsort a gyerekeknek. Nem is akárhogy: egy szobát teljes sötétségbe borítanak, majd különböző akadályokat helyeznek el. Kötelet feszítenek ki, egy lavórba vizet tesznek, egy másikba lekvárt, a harmadikba kormot.

A gyerekeket a sötét szobába engedik be. Ők pedig szépen sorban elesnek a kötélben, majd egymásban, magukra borítják a vizet, a lekvárt, a kormot. Eközben a felnőttek a szoba négy sarkában egyenként meggyújtják az adventi gyertyákat.

Ahogy a gyerekek világossághoz jutnak, rendbe szedik magukat és a termet, majd:

„olyan rendben és csöndben még soha nem voltak a gyerekek, mint akkor”.

Hogy a példázat kinek mit sugall, már önmagában is elgondolkodtató. Balog azt látta benne, hogy a világosság segít észrevenni a körülöttünk lévő rendetlenséget. Ezzel nehéz vitatkozni: az elmúlt három hét sokak fejében világosságot gyújtott.

A másik olvasat szerint azonban a felnőttek káoszt teremtettek, és oda vezették be a gyerekeket, akik estek-keltek, összepiszkolták magukat, majd csöndben rendet tettek a felfordulásban.

Kérdés, hogy Balog, aki 11 évvel később lemondott a Magyar Református Egyházban betöltött tisztségéről, ma hogyan értelmezné az általa elmondottakat.

Balog Zoltán a harmadik szereplő, aki lemondásra kényszerült a ped0filbotrány után

Megírtuk, hogy péntek délután benyújtotta lemondását Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház lelkészi zsinatának elnöki posztjáról – közölte a püspök a pénteken délután elmondott zsinati beszédében.

A püspök a harmadik szereplő, aki lemondani kényszerült a nemrég kirobbant ped0filbotrány után.

Novák Katalin és Varga Judit szombaton, közvetlenül egymást követően nyújtották be lemondásukat. A köztársasági elnök a Sándor-palotában elmondott, felvételről sugárzott beszédben intett búcsút államfői tisztségének.

Közvetlenül utána Varga Judit jelezte, hogy EP-listavezetői mandátumáról, parlamenti képviselői pozíciójától és minden más tisztségétől megválik, sőt, a közélettől is visszavonul.

A lemondások oka, hogy 2023 tavaszán a bicskei gyermekotthon ped0fil exigazgatóját mosdatni próbáló helyettesnek kegyelmet adott Novák Katalin.

A döntéséhez Varga Judit akkori igazságügyi miniszter ellenjegyzése is kellett, azonban annak volt férje, Magyar Péter szerint Varga nem értett egyet azzal. A kegyelmi kérvényt több forrás szerint Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter javaslatára fogadhatták el.

(Magyarország Kormánya / Youtube)

Valódi Hírek