Videóval: Szijjártó váratlanul külföldről jelentkezett be, de akadt pár furcsaság a közlendőjében

Valami készül?

Szerbia és Magyarország kapcsolata jelenleg a legjobb a történelem során, ez jó mindkét országnak, de legfőképpen a vajdasági magyar közösségnek, amely továbbra is számíthat a kormány támogatására – mondta Szijjártó Péter csütörtökön a szerbiai Adán.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) megbízott elnökével, Pásztor Bálinttal tárgyalt, majd közölte: ugyan a kétoldalú kapcsolatok szárnyalása mindkét félnek kedvez, ebből a legtöbbet mégis a helyi magyar közösség tud profitálni, ebben pedig szavai szerint a szervezet néhai vezetőjének és apjának, Pásztor Istvánnak elévülhetetlen érdemei vannak.

Megjegyezte, hogy az ottélők számíthatnak a kormány támogatására. Arról is szót ejtett, hogy a VMSZ elnöke minél erősebb belgrádi érdekképviseletet próbál teremteni a Baja–Szabadka vasútvonal fejlesztése és a határkeresztező teherforgalom egy részének Hercegszántóra való átterelése érdekében.

Hozzáfűzte, hogy az eddigi eredmények megóvása és a további sikerek elérése érdekében erős magyar képviseletre van szükség Belgrádban.

„Ez fontos lesz ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani, fenn tudják Önök tartani a választások után is azt, hogy itt, a határ mentén az élet újra elviselhető legyen, hogy újra rend, nyugalom, béke legyen, és ki lehessen szorítani erről a vidékről a normális életet korábban ellehetetlenítő illegális migránsokat”

– közölte Szijjártó.

„Ezért fontos, hogy a leendő belgrádi döntéshozatalnál a magyarok hangja minél erősebb legyen annak érdekében, hogy úgy, ahogy az elmúlt hetekben volt, a következő években se keserítsék meg az illegális migránsok az itt élő magyarok életét”

– tette hozzá.

A kormánypárti politikusok előszeretettel emlegetik az illegális migrációt – nagyjából bármilyen témával összefüggésben. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nemrég arról beszélt, hogy egy titkosszolgálati jelentés szerint a bevándoelással párhuzamosan a terrorkockázat is egyre fokozódik.

Mellette Rétvári Bence parlamenti államtitkár is közölte, hogy az embercsempész-hálózatok egyre szervezettebben tevékenykednek. Ugyanakkor éppen az Orbán-kormány határozott arról, hogy

szabadon enged a hazai börtönökből egy rakás embercsempészt.

Nem meglepő, hogy Szijjártó Péter a Szerbiával való szoros kapcsolatról beszélt: miközben a magyar kormány – a vele ellenséges kormányzat miatt – Ukrajna EU-s csatlakozását igyekszik ellehetetleníteni, többek között az Orbán-kormánnyal szövetséges déli szomszédunkat és Bosznia-Hercegovinát is

minél előbb a közösség tagjai között akarja látni.

(MTI korrigálva/Szijjártó Péter/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikk:

Kinyílt a pofonláda Orbánék előtt: Súlyos dolgokkal vádolják a magyar kormányt a szerbek

https://nyugatifeny.hu/2023/11/30/kirobbant-a-gigabotrany-a-nemet-teve-kameraja-elott-vallott-a-magyarok-lefizeteserol-egy-embercsempesz

Valódi Hírek